Hozzávalók
A macaronhoz
- 90 g mandulaliszt (ne legyen zsírtalanított)
- 125 g porcukor
- 1 csipet só
- 2 db tojásfehérje
- 50 g cukor
Az étcsokiganache-hoz
- 140 g tejszín
- 140 g étcsokipasztilla
A málnacurdhöz
- 3 - 4 ek fagyasztott málna
- 100 g cukor
- 2 db tojássárgája
- 2 db tojás (kisebb)
- pár csepp citromlé
- ½ db citrom reszelt héja
- 90 g vaj
A díszítéshez
- kakaópor
Hozzávalók
A macaronhoz
- 90 g mandulaliszt (ne legyen zsírtalanított)
- 125 g porcukor
- 1 csipet só
- 2 db tojásfehérje
- 50 g cukor
Az étcsokiganache-hoz
- 140 g tejszín
- 140 g étcsokipasztilla
A málnacurdhöz
- 3 - 4 ek fagyasztott málna
- 100 g cukor
- 2 db tojássárgája
- 2 db tojás (kisebb)
- pár csepp citromlé
- ½ db citrom reszelt héja
- 90 g vaj
A díszítéshez
- kakaópor
A mandulalisztet és a porcukrot aprítóba rakjuk, és pár másodpercig járatjuk a gépet, hogy még finomabb, por állagú keveréket kapjunk, majd hozzáadunk egy csipet sót. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni. Amikor már fehér, stabilabb habot kapunk, beleszórjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A mandulalisztes elegyhez keverjük a fehérjehab felét, majd fellazítjuk a hab másik felével, és alaposan elkeverjük. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert könnyen szétfolyhat a massza.
Habzsákba töltjük az alapot, és sütőpapíros tepsire kb. 2,5 cm-es korongokat nyomunk, majd 2-3-szor jól odacsapjuk az asztalhoz a tepsit, hogy a légbuborékok kijöjjenek a tésztából és szépen elterüljenek a macaronok.
30-40 percig szárítjuk őket, majd ha már hozzáérünk a tetejükhöz, és nem tapad a kezünkre tészta, mehetnek be a 150 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 13-14 percre. Ha letelt az idő, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Az étcsokiganache-hoz a tejszínt felmelegítjük, ráöntjük a csokira, és ha felolvadt, homogénre keverjük, majd hűtőbe rakjuk.
A málnakrémhez a málnát egy gyorsforralóban a cukor felével kicsit összeforraljuk, majd átpasszírozzuk egy tálba. Hozzáadjuk a tojássárgájákat és az egész tojásokat, a cukor másik felét, a citromlevet, a citromhéjat, majd vízgőz fölött, folyamatos keverés mellett besűrítjük, és a végén belekeverjük a vajat is. Ezt a krémet is berakjuk a hűtőbe.
Mikor mindkét krém kihűlt (a csokis selymes, kenhető, a málnás kellőképpen stabil), akkor óvatosan levesszük a macaronokat a sütőpapírról. A csokis krémet habzsákba rakjuk, kivágjuk a végét és a macaronok szélére, karima alakban rányomjuk a krémet. A közepükön kialakult kis mélyedésbe töltünk 1-1 mokkáskanálnyi málnakrémet (a maradékot hűtőben tárolhatjuk), majd 1-1 másik macaront nyomunk a krémek tetejére. Díszítésként kevés kakaóporral megszórhatjuk a tetejüket.
Ha tetszett a csokis-málnás macaron receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!