Hirdetés
Instant

Hozzávalók

18
db macaronhoz
+

A macaronhoz

90 g mandulaliszt
125 g porcukor
1 csipet só
2 db tojásfehérje
50 g cukor

Az étcsokiganache-hoz

140 g tejszín
140 g étcsokipasztilla

A málnacurdhöz

3 - 4 ek fagyasztott málna
100 g cukor
2 db tojássárgája
2 db tojás (kisebb)
pár csepp citromlé
½ db citrom reszelt héja
90 g vaj

A díszítéshez

kakaópor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csokis-málnás macaron

Sokaknak mumus a macaronkészítés, pedig a francia változathoz még cukorszirupot sem kell készíteni. Bármilyen krémmel tölthető, de én most klasszik étcsokiganache-t választottam egy príma málnakrémmel, ami az angol lemon curd málnás változata.
Kipróbáltam, jóóó lett!
52
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

18
db macaronhoz
+

A macaronhoz

90 g mandulaliszt
125 g porcukor
1 csipet só
2 db tojásfehérje
50 g cukor

Az étcsokiganache-hoz

140 g tejszín
140 g étcsokipasztilla

A málnacurdhöz

3 - 4 ek fagyasztott málna
100 g cukor
2 db tojássárgája
2 db tojás (kisebb)
pár csepp citromlé
½ db citrom reszelt héja
90 g vaj

A díszítéshez

kakaópor
Bevásárlólistához adom

A mandulalisztet és a porcukrot aprítóba rakjuk, és pár másodpercig járatjuk a gépet, hogy még finomabb, por állagú keveréket kapjunk, majd hozzáadunk egy csipet sót. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd amikor már fehér, stabilabb habot kapunk, beleszórjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A mandulalisztes elegyhez keverjük a fehérjehab felét, majd fellazítjuk a hab másik felével, és alaposan elkeverjük, de vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert könnyen szétfolyhat a massza. 

Habzsákba töltjük az alapot, és sütőpapíros tepsire kb. 2,5 cm-es korongokat nyomunk, majd 2-3-szor jól odacsapjuk az asztalhoz a tepsit, hogy a légbuborékok kijöjjenek a tésztából és szépen elterüljenek a macaronok. 

30-40 percig szárítjuk őket, majd ha már hozzáérünk a tetejükhöz, és nem tapad a kezünkre tészta, mehetnek be a 150 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 13-14 percre. Ha letelt az idő, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni. 

Csokis-málnás macaron

Az étcsokiganache-hoz a tejszínt felmelegítjük, ráöntjük a csokira, és ha felolvadt, homogénre keverjük, majd hűtőbe rakjuk. 

A málnakrémhez a málnát egy gyorsforralóban a cukor felével kicsit összeforraljuk, majd átpasszírozzuk egy tálba. Hozzáadjuk a tojássárgájákat és az egész tojásokat, a cukor másik felét, a citromlevet, a citromhéjat, majd vízgőz fölött, folyamatos keverés mellett besűrítjük, és a végén belekeverjük a vajat is. Ezt a krémet is berakjuk.

Mikor mindkét krém kihűlt (a csokis selymes, kenhető, a málnás kellőképpen stabil), akkor óvatosan levesszük a macaronokat a sütőpapírról. A csokis krémet habzsákba rakjuk, kivágjuk a végét és a macaronok szélére, karima alakban rányomjuk a krémet. A közepükön kialakult kis mélyedésbe töltünk 1-1 mokkáskanálnyi málnakrémet (a maradékot hűtőben tárolhatjuk), majd 1-1 másik macaront nyomunk a krémek tetejére. Díszítésként kevés kakaóporral megszórhatjuk a tetejüket.

Ha tetszett a csokis-málnás macaron receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások