Hozzávalók
A gyümölcspüréhez
- 125 g málna
- 125 g eper
- 50 g cukor
- 50 ml víz
A vajas krémhez
- 200 g vaj
- 50 g porcukor
- 2 ek a házi gyümölcspüréből
- 50 g kókuszreszelék
- 2 - 3 db eper és málna
A kekszes részhez
- a megmaradt házi gyümölcspüré
- 180 g háztartási kekszmorzsa
- 30 g vaj
- 50 g kókuszreszelék
A tálaláshoz
- 80 g kókuszreszelék
Hozzávalók
A gyümölcspüréhez
- 125 g málna
- 125 g eper
- 50 g cukor
- 50 ml víz
A vajas krémhez
- 200 g vaj
- 50 g porcukor
- 2 ek a házi gyümölcspüréből
- 50 g kókuszreszelék
- 2 - 3 db eper és málna
A kekszes részhez
- a megmaradt házi gyümölcspüré
- 180 g háztartási kekszmorzsa
- 30 g vaj
- 50 g kókuszreszelék
A tálaláshoz
- 80 g kókuszreszelék
Ez a málnás kókusztekercs nemcsak a málnától, hanem az epertől is rózsaszín! Az elkészítéséhez a málnát és a tisztított, felkockázott epret, a cukorral és a vízzel egy kis főzőedénybe tesszük, és lefedve 10 perc alatt puhára pároljuk, majd botmixerrel pürésítjük, és félretesszük lehűlni.
A vajas krémhez a szoba-hőmérsékletű vajat és a porcukort kihabosítjuk, majd belekeverünk a gyümölcspüréből, és beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
A megmaradt gyümölcspürét összedolgozzuk a keksszel, az olvasztott vajjal és a kókuszreszelékkel. A cél, hogy gyurmázható masszát kapjunk, így ha kicsit túl nedves, keverjetek még hozzá a kekszmorzsából.
A pulton kiterítünk egy sütőpapírt, majd a masszát eloszlatjuk rajta. Ha igazán szép felületet szeretnénk, egy másik sütőpapírral leborítva is kinyújthatjuk.
A vajas krémet egyenletesen szétterítjük rajta, szórunk rá apróra vágott málna és eper darabokat, majd feltekerjük, és hűtőbe tesszük dermedésig, kb. 30 percre.
Miután kidermedt, szeleteljük, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Hűtési idő: minimum 30 perc
Ha tetszett a málnás kókusztekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!