A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A rizskochhoz
- 250 g rizs
- 400 ml víz
- 2 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 800 ml tej
- 50 g vaj
- 1 db citrom reszelt héja
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 150 g kristálycukor
Az eperraguhoz
- 300 g eper
- 2 ek kristálycukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 1 db citrom leve
A forma kikenéséhez
- 1 ek vaj
- 2 ek kekszmorzsa
A tálaláshoz
- 50 g eper
- 1 ek porcukor
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A rizskochhoz
- 250 g rizs
- 400 ml víz
- 2 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 800 ml tej
- 50 g vaj
- 1 db citrom reszelt héja
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 150 g kristálycukor
Az eperraguhoz
- 300 g eper
- 2 ek kristálycukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 1 db citrom leve
A forma kikenéséhez
- 1 ek vaj
- 2 ek kekszmorzsa
A tálaláshoz
- 50 g eper
- 1 ek porcukor
Az epres rizskoch elkészítéséhez először a rizst egy lábasban felrakjuk főni a vízzel és a vaníliás cukorral. Ha felforrt, 4-5 részletben hozzáöntjük a tejet, közben közepes lángon főzzük és sűrűn kevergetjük, nehogy leégjen. Mikor az összes tej belekerült és sűrű tejberizst kaptunk, hozzáadjuk a vajat és a reszelt citromhéjat, majd ha elolvadt a vaj, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és félretesszük kihűlni.
Az eperraguhoz az epret felkockázzuk, és egy gyorsforralóba dobjuk a cukorral együtt. Közepes lángon 1 percig főzzük. Közben a pudingport kikeverjük a citromlével, és az eperraguhoz öntjük. Ha besűrűsödött, elzárjuk és félretesszük hűlni.
A tojásokat szétválasztjuk két nagyobb keverőtálba. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a sárgáját pedig kihabosítjuk a cukorral. A kihűlt rizst belekeverjük a tojássárgájába, majd az egészet fellazítjuk a felvert fehérjével.
A tepsit kikenjük vajjal és megszórjuk kekszmorzsával, majd belesimítjuk a massza ¾ részét. Ezután eloszlatjuk rajta az eperragut és befedjük a maradék masszával.
160 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük, megvárjuk, míg legalább langyosra hűl, majd porcukorral megszórva, friss eperszeletekkel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Hűtési idő: 30 perc
- Sütési idő: 1 óra
Ha tetszett az epres rizsokch receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!