A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 g olvasztott étcsoki
- 280 g vaj
- 320 g cukor
- 3 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 180 g gesztenyepüré
- 190 g liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 50 ml tej
A krémhez:
- 150 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 250 g gesztenyepüré
- 300 g mascarpone
- 50 ml tejszín
A habcsókhoz:
- 80 g cukor
- 30 ml víz
- 2 db tojásfehérje
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 g olvasztott étcsoki
- 280 g vaj
- 320 g cukor
- 3 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 180 g gesztenyepüré
- 190 g liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 50 ml tej
A krémhez:
- 150 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 250 g gesztenyepüré
- 300 g mascarpone
- 50 ml tejszín
A habcsókhoz:
- 80 g cukor
- 30 ml víz
- 2 db tojásfehérje
Az étcsokit felolvasztjuk vízgőz fölött. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgáját, olvasztott csokit, a gesztenyepürét és a tejet. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral és beleforgatjuk a tojásos masszába. 2 db 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt formába osztjuk a tésztát és 180 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt megsütjük. A krémhez a vajat a gesztenyepürével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a tejszínt is.
A habcsókhoz a vizet és a cukrot pár percig forraljuk egy kis lábasban. Közben a tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd mikor már kifehéredett, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a cukorszirupot és addig verjük amíg kihűl a hab. A megsült tészták púposabb, felső részét egyenesre vágjuk, az egyiket megkenjük a krém felével, erre kerül egy kisebb réteg habcsókkrém, rá a másik piskótalap. Végül a krém másik felével és egy jó nagy adag habbal zárjuk a sort.