Hirdetés

Gesztenyés torta, amit imádni fogtok!

Hozzávalók

A tésztához:

200 g olvasztott étcsoki
280 g vaj
320 g cukor
3 db tojás
1 tojássárgája
180 g gesztenyepüré
190 g liszt
1 csipet só
1 csomag sütőpor (12 g)
50 ml tej

A krémhez:

150 g szobahőmérsékletű vaj
200 g gesztenyepüré
250 g mascarpone
50 ml tejszín

A habcsókhoz:

50 g cukor
30 ml víz
2 tojásfehérje
Hirdetés

Gesztenyés torta, amit imádni fogtok!

Ha valami gesztenyés, az már rossz nem lehet! Ez a torta viszont egyenesen fantasztikus lett, hiszen nemcsak a krém gesztenyés benne, hanem még a piskóta is! Mégsem túl gejl, nem túl édes, hanem egész konkrétan tökéletes!
Hirdetés

Hozzávalók

A tésztához:

200 g olvasztott étcsoki
280 g vaj
320 g cukor
3 db tojás
1 tojássárgája
180 g gesztenyepüré
190 g liszt
1 csipet só
1 csomag sütőpor (12 g)
50 ml tej

A krémhez:

150 g szobahőmérsékletű vaj
200 g gesztenyepüré
250 g mascarpone
50 ml tejszín

A habcsókhoz:

50 g cukor
30 ml víz
2 tojásfehérje

Fotó: Fördős Peti

Az étcsokit felolvasztjuk vízgőz fölött. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgáját, olvasztott csokit, a gesztenyepürét és a tejet. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral és beleforgatjuk a tojásos masszába. 2 db 20 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt formába osztjuk a tésztát és 180 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt megsütjük. A krémhez a vajat a gesztenyepürével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a tejszínt is.

Fotó: Fördős Peti

A habcsókhoz a vizet és a cukrot pár percig forraljuk egy kis lábasban. Közben a tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd mikor már kifehéredett, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a cukorszirupot és addig verjük amíg kihűl a hab. A megsült tészták púposabb, felső részét egyenesre vágjuk, az egyiket megkenjük a krém felével, erre kerül egy kisebb réteg habcsókkrém, rá a másik piskótalap. Végül a krém másik felével és egy jó nagy adag habbal zárjuk a sort.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások