Hozzávalók
A nudlihoz
- 500 g főtt burgonya
- 200 g liszt
- 1 db tojás (M-es)
- 1 csipet só
- 1 csipet porcukor
- 3 ek vaj
A panírhoz
- 120 g zsemlemorzsa
- 5 ek porcukor
A tálaláshoz
- porcukor
- baracklekvár
Hozzávalók
A nudlihoz
- 500 g főtt burgonya
- 200 g liszt
- 1 db tojás (M-es)
- 1 csipet só
- 1 csipet porcukor
- 3 ek vaj
A panírhoz
- 120 g zsemlemorzsa
- 5 ek porcukor
A tálaláshoz
- porcukor
- baracklekvár
A főtt krumplit még melegen áttörjük krumplinyomóval és megvárjuk míg teljesen kihűl, majd hozzáadjuk a lisztet, tojás, sót, porcukrot és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kisodorjuk és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. Minden darabot kicsit formázunk, hogy elvékonyodjon a végük, majd enyhén sós, forró vízben 1 kanál olajjal pár perc alatt megfőzzük őket, 2-3 lépésben.
Mikor feljönnek a víz felszínére, mérettől függően még 2-4 percig főzzük őket, majd kivesszük a vízből és leszűrjük. Egy nagyobb edénybe rakjuk a nudlikat és összekeverjük a vajjal, így nem tapadnak majd össze, miközben főzzük a többi adagot.
A panírhoz egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, összekeverjük a porcukorral és beleforgatjuk a vajas nudlikat. Plusz porcukorszórással és baracklekvárral tálaljuk.