Hirdetés

Klasszikus nudli - Csak imádni lehet!

Hirdetés

Klasszikus nudli - Csak imádni lehet!

A nudli, vagy kevésbé ismert nevén angyalbögyörő a magyar konyha egyik közkedvelt édessége. Mivel nekünk is nagy kedvencünk és nem szeretnénk, ha feledésbe merülne, elhoztuk a receptjét, hogy ti is felidézhessétek a régi ízeket! Szórjátok meg porcukorral és nudlizzatok egy jót!
Hirdetés

Hozzávalók 3-4 főre

A nudlihoz:

  • 500 g főtt burgonya
  • 150 g liszt
  • 1 tojás (M-es)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet porcukor
  • 3 ek vaj

A panírhoz:

  • 120 g zsemlemorzsa
  • 5 ek porcukor

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • baracklekvár
Fotó: Szilágyi Nóri

A főtt krumplit még melegen áttörjük krumplinyomóval és megvárjuk míg teljesen kihűl, majd hozzáadjuk a lisztet, tojás, sót, porcukrot és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kisodorjuk és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. Minden darabot kicsit formázunk, hogy elvékonyodjon a végük, majd enyhén sós, forró vízben 1 kanál olajjal pár perc alatt megfőzzük őket, 2-3 lépésben. Mikor feljönnek a víz felszínére még 1-2 percig főzzük majd kivesszük a vízből és leszűrjük őket. Egy nagyobb edénybe rakjuk a nudlikat és összekeverjük a vajjal, így nem tapadnak majd össze, miközben főzzük a többi adagot. A panírhoz egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, összekeverjük  a porcukorral és beleforgatjuk a vajas nudlikat. Plusz porcukorszórással és baracklekvárral tálaljuk.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások