Hirdetés

Klasszikus nudli - Csak imádni lehet!

Hozzávalók

3 - 4
személyre
+

A nudlihoz

500 g főtt burgonya
200 g liszt
1 db tojás (M-es)
1 csipet só
1 csipet porcukor
3 ek vaj

A panírhoz

120 g zsemlemorzsa
5 ek porcukor

A tálaláshoz

porcukor
baracklekvár
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Klasszikus nudli - Csak imádni lehet!

A nudli, vagy kevésbé ismert nevén angyalbögyörő a magyar konyha egyik közkedvelt édessége. Mivel nekünk is nagy kedvencünk és nem szeretnénk, ha feledésbe merülne, elhoztuk a receptjét, hogy ti is felidézhessétek a régi ízeket! Szórjátok meg porcukorral és nudlizzatok egy jót!
Kipróbáltam, jóóó lett!
33
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
személyre
+

A nudlihoz

500 g főtt burgonya
200 g liszt
1 db tojás (M-es)
1 csipet só
1 csipet porcukor
3 ek vaj

A panírhoz

120 g zsemlemorzsa
5 ek porcukor

A tálaláshoz

porcukor
baracklekvár
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Fotó: Szilágyi Nóri

A főtt krumplit még melegen áttörjük krumplinyomóval és megvárjuk míg teljesen kihűl, majd hozzáadjuk a lisztet, tojás, sót, porcukrot és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kisodorjuk és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. Minden darabot kicsit formázunk, hogy elvékonyodjon a végük, majd enyhén sós, forró vízben 1 kanál olajjal pár perc alatt megfőzzük őket, 2-3 lépésben.

Mikor feljönnek a víz felszínére, mérettől függően még 2-4 percig főzzük őket, majd kivesszük a vízből és leszűrjük. Egy nagyobb edénybe rakjuk a nudlikat és összekeverjük a vajjal, így nem tapadnak majd össze, miközben főzzük a többi adagot.

A panírhoz egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, összekeverjük  a porcukorral és beleforgatjuk a vajas nudlikat. Plusz porcukorszórással és baracklekvárral tálaljuk.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások