Hozzávalók
- 400 g maradék kalács
- 3 db tojás
- 120 g kristálycukor
- 500 g mascarpone
- 1 tk mandulaaroma
- 300 ml eszpresszó
- 2 ek holland kakaópor
- 30 g szeletelt mandula
Mandulás kalácstiramisu
Hozzávalók
- 400 g maradék kalács
- 3 db tojás
- 120 g kristálycukor
- 500 g mascarpone
- 1 tk mandulaaroma
- 300 ml eszpresszó
- 2 ek holland kakaópor
- 30 g szeletelt mandula
A mandulás kalácstiramisu elkészítésének első lépéseként a kalácsot kisebb szeletekre vágjuk. A krémhez a tojásokat és cukrot összekeverjük és vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd kézi robotgéppel magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. Belekeverjük a mascarponét és a mandulaaromát is, a presszókávét pedig egy nagyobb tálba öntjük.
@streetkitchenhu Mandulás kalácstiramisu a tavaszi magazinból 😍 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen ♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) – SUNNY HOOD STUDIO
Az üvegtál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor kávéba áztatott kalácsszelet, erre krém, egy réteg kakaópor, ismét kalács, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók.
A tetejére zárásként egy réteg krém kerül, majd kakaópor és a szeletelt mandula, végül legalább 2-3 órára a hűtőbe rakjuk, de legjobb, ha egy egész éjszakát áll, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek.
- Elkészítési idő: 45 perc
- Pihentetési idő: 2-3 óra vagy 1 éjszaka
Ha tetszett a mandulás kalácstiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!