Hozzávalók
A tésztához
- 4 db tojás
- 150 g porcukor
- 100 ml étolaj
- 2 tk instant kávé
- 1 ek vaníliaaroma
- 100 ml tej
- 200 g finomliszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 250 g mascarpone
- 2 ek porcukor
- 1 tk instant kávé
- 1 ek holland kakaópor a tetejére
Hozzávalók
A tésztához
- 4 db tojás
- 150 g porcukor
- 100 ml étolaj
- 2 tk instant kávé
- 1 ek vaníliaaroma
- 100 ml tej
- 200 g finomliszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 250 g mascarpone
- 2 ek porcukor
- 1 tk instant kávé
- 1 ek holland kakaópor a tetejére
A tiramisu-kuglóf első lépéseként a tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral, belecsorgatjuk az olajat, hozzáadjuk a kávét, a vaníliát, a tejet, majd a lisztet, amiben elkeverjük a sütőport. A fehérjét kihabosítjuk a sóval, és egy spatulával belekeverjük a masszába. A tésztát kiolajozott formába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni a formában.
A hideg mascarponét robotgépben, 2 perc alatt kihabosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, a kávét, további 1 percig keverjük, majd a kihűlt kuglóf tetejére kenjük (ha van, habzsákból is kinyomhatjuk rá). Megszórjuk kakaóval, és meg is vagyunk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 40-45 perc
Ha tetszett a tiramisu-kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!