Hozzávalók
- 2 db tojás
- 90 g kristálycukor
- 200 ml hideg habtejszín
- 250 g mascarpone
- 250 ml presszókávé
- 25 db babapiskóta
- ½ doboz jégkrém (0,9 l-es kiszerelés)
- 1 ek holland kakaópor
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 90 g kristálycukor
- 200 ml hideg habtejszín
- 250 g mascarpone
- 250 ml presszókávé
- 25 db babapiskóta
- ½ doboz jégkrém (0,9 l-es kiszerelés)
- 1 ek holland kakaópor
A tiramisu semifreddo első lépéseként a tojásokat összekeverjük a cukorral, a tálat vízgőz fölé rakjuk és alaposan felmelegítjük a keveréket. Amikor beledugjuk az ujjunkat és azt érezzük, hogy megcsípi, azaz jó meleg, de még nem csapódik ki a tojás, akkor levesszük a vízgőzről, és robotgéppel kihűlésig habosítjuk magas fokozaton.
Egy másik tálban a hideg tejszínt habbá verjük. A mascarponét átkeverjük, hozzáadjuk a tojáshabot, majd az egészet fellazítjuk a tejszínhabbal. Előveszünk egy kenyérsütő formát, kibéleljük frissen tartó fóliával, majd ebbe rétegezzük a tojáshabot, a kávéba áztatott babapiskótát, illetve a jégkrémet.
Amikor elfogytak az alapanyagok, ráhajtjuk a tetejére a fóliát, és berakjuk egy éjszakára a fagyasztóba. Másnap kifordítjuk a formából, megszórjuk kakaóporral, és már szeletelhetjük is.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Fagyasztás: 1 éjszaka
Ha tetszett a tiramisu semifreddo receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!