Hozzávalók
A tésztához
- 300 g liszt
- 15 g friss élesztő
- 80 g puha vaj
- 100 ml meleg tej
- 50 g cukor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 100 g puha vaj
- 80 g barna cukor
- 1 tk instant kávé
A sziruphoz
- 50 g barna cukor
- 100 ml víz
A tetejére
- 50 g hideg mascarpone
- 2 ek porcukor
- 1 tk instant kávé
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g liszt
- 15 g friss élesztő
- 80 g puha vaj
- 100 ml meleg tej
- 50 g cukor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 100 g puha vaj
- 80 g barna cukor
- 1 tk instant kávé
A sziruphoz
- 50 g barna cukor
- 100 ml víz
A tetejére
- 50 g hideg mascarpone
- 2 ek porcukor
- 1 tk instant kávé
A tiramisu-babka elkészítéséhez a tészta hozzávalóit egy keverőtálban összekeverjük, kidagasztjuk, és lefedve, meleg helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A szirup hozzávalóit egy kis edényben 2-3 perc alatt összeforraljuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk (törekedjünk téglalap alakot nyújtani), majd megkenjük a vajas töltelékkel. Hosszában feltekerjük, majd szintén hosszában elfelezzük, és befonjuk. Berakjuk a kenyérsütő formába, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, az utolsó tíz percben fedjük le. Még melegen leöntjük a sziruppal, és hagyjuk kihűlni.
A tetejére robotgépben kihabosítjuk a mascarponét, majd mehet bele a cukor és a kávé. További 1-2 percig habosítjuk, majd habzsákba töltjük, és rányomkodjuk a kihűlt babkára.
- Előkészítés: 10 perc
- Kelesztés: 60 perc
- Sütés: 40 perc
- Összesen: 110 perc
Ha tetszett a tiramisu-babka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több isteni babka nemcsak húsvétra, hanem az év minden napjára:
Mogyorós-karamellás-csokis babka
Fahéjas-diós babka
Pesztós babka
Málnás babkamuffin