Hozzávalók
- 400 g fagyasztott, leveles spenót
- 250 g túró
- 2 ek finom szemű zabpehely
- 2 tk citromlé
- só, bors
- 3 db réteslap (kb. 70 g)
- 2 ek kókuszolaj
- 1 db tojás
- 400 g bőrös lazacfilé
A mártáshoz
- 1 fej salottahagyma (90 g/fej)
- 200 ml száraz fehérbor
- 1 tk fekete só
- 1 mk kurkuma
- 1 mk fokhagyma-granulátum
- 1 mk gyömbérpor
- 5 ek görög joghurt
Hozzávalók
- 400 g fagyasztott, leveles spenót
- 250 g túró
- 2 ek finom szemű zabpehely
- 2 tk citromlé
- só, bors
- 3 db réteslap (kb. 70 g)
- 2 ek kókuszolaj
- 1 db tojás
- 400 g bőrös lazacfilé
A mártáshoz
- 1 fej salottahagyma (90 g/fej)
- 200 ml száraz fehérbor
- 1 tk fekete só
- 1 mk kurkuma
- 1 mk fokhagyma-granulátum
- 1 mk gyömbérpor
- 5 ek görög joghurt
A spenótot a mikróban kiolvasztjuk, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a túrót, a zabpelyhet és a citromlevet, sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összeforgatjuk.
A réteslapokat egyenként megkenjük egy kevés olvasztott kókuszolajjal, egymásra helyezzük őket, megkenjük a spenótos töltelékkel, majd feltekerjük. Néhány helyen megszurkáljuk, vékonyan megkenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
A hagymát vékonyra szeleteljük, majd egy gyorsforralóba tesszük a fehérborral, a fekete sóval, a kurkumával, a fokhagyma-granulátummal és a gyömbérporral együtt, majd addig forraljuk, amíg a bor a felére nem redukálódik. Ha kész, akkor leszűrjük, hagyjuk kihűlni, és összeforgatjuk a joghurttal.
A lazacszeletek húsos oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy közepes méretű, hőálló, forró serpenyőbe helyezzük bőrös felével lefelé úgy, hogy az első fél percben nekinyomjuk a serpenyőnek, hogy ne ugorjon össze a bőre. Másfél perc pirítás után 150 fokra előmelegített sütőbe helyezzük a serpenyővel együtt kb. 15 percre.
A tálaláshoz a rétesből vágunk egy szeletet, mellé tesszük a lazacot és nyakon öntjük a fitt hollandival.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett a lazac spenótos rétessel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több fitt, halas kaját ennétek? Csekkoljátok ezeket!
Mézes-gyömbéres lazac szezámos uborkasalátával és citrusos paszternákpürével
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 54 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 24 g
Kalória: 485 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 108.9 g
Szénhidrát: 14.23 g
Zsír: 47.24 g
Kalória: 970.36 kcal