Hozzávalók
- 250 g konzerv csicseriborsó
- 180 g főtt cékla
- 1 ek mogyoróvaj
- ½ tk római kömény
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 db lime leve
- 12 db puffasztott rizs lap
- 12 szelet fekete-erdei sonka
- 1 kis csokor koriander
Céklás hummusz fekete-erdei sonkával és puffasztott rizzsel
Hozzávalók
- 250 g konzerv csicseriborsó
- 180 g főtt cékla
- 1 ek mogyoróvaj
- ½ tk római kömény
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 db lime leve
- 12 db puffasztott rizs lap
- 12 szelet fekete-erdei sonka
- 1 kis csokor koriander
A céklás hummusz elkészítéséhez a csicseriborsót leszűrjük, és alaposan átmossuk. Ezután a nagyobb darabokra vágott céklával együtt (ha nem kaptok előre főtt céklát, csak főzzétek meg a nyerset enyhén sós vízben) 5 perc alatt felfőzzük forrásban lévő vízben. Erre azért van szükség, hogy minél krémesebb állagot érjünk el.
A forró csicseriborsót és céklát leszűrjük (a levét megtartjuk!), és egy turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a mogyoróvajat, a római köményt, a fokhagymát, sót, borsot, valamint a lime kifacsart levét. Addig zúzzuk, amíg egy nagyon krémes állagot kapunk. Ha szükséges, adunk hozzá a félretett főzőléből.
A hummuszból kb. 1 evőkanálnyit pakolunk a puffasztott rizsre, teszünk rá egy szelet sonkát, kevés friss korianderrel megszórjuk, és kész is a mennyei reggeli.
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a céklás hummusz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több hummusz:
Fokhagymás pirítós csípős hummusszal és gombával
Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával
Sütőtökös-chilis hummusz