Hozzávalók
- 600 ml zöldségalaplé
- 300 g kuszkusz
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 350 - 400 g cukkini
- 350 - 400 g padlizsán
- 1 csokor friss petrezselyem
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 tk friss citromlé
- 70 g feta
Hozzávalók
- 600 ml zöldségalaplé
- 300 g kuszkusz
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 350 - 400 g cukkini
- 350 - 400 g padlizsán
- 1 csokor friss petrezselyem
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 tk friss citromlé
- 70 g feta
Az egyszerű zöldséges kuszkuszhoz először az alaplevet egy gyorsforralóban felforraljuk, és egy keverőtálban leöntjük vele a kuszkuszt. Lefedve hagyjuk, hogy megszívja magát. A paprikát, a cukkinit és a padlizsánt 3-4 cm-es kockákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk. Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon, közepesen magas hőmérsékleten 2-3 percig pirítjuk a padlizsánt, közben megszórjuk egy csipet sóval.
Kiszedjük, majd ugyanabba a serpenyőbe 3 evőkanál olajat öntünk, és elkezdjük lepirítani a paprikát. Megszórjuk egy csipet sóval, majd 3-4 perc pirítás után mehet bele a cukkini is, sózzuk, borsozzuk és további 3 percig pirítjuk. Rárakjuk a padlizsánt, és 2-3 perc alatt összepirítjuk. Belerakjuk a kuszkuszt, a petrezselymet, a citromlevet, és fetával megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a teriyaki szószos kacsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több kuszkuszos kaja:
Pásztorkuszkusz céklasalátával
Kókusztejes pulykacurry kuszkusszal
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 64 g
Zsír: 7 g
Kalória: 392 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 52.9 g
Szénhidrát: 254.36 g
Zsír: 29.86 g
Kalória: 1568.8 kcal