Vega
Hozzávalók
- 50 g brokkoli
- 25 g hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 g kókuszolaj
- 1 db tojás
- 2 db tojásfehérje
- só, bors
- 10 szál snidling
- 5 ág kakukkfű
- 1 csipet chilipehely (elhagyható)
- 80 g zsírszegény cottage cheese
Hozzávalók
- 50 g brokkoli
- 25 g hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 g kókuszolaj
- 1 db tojás
- 2 db tojásfehérje
- só, bors
- 10 szál snidling
- 5 ág kakukkfű
- 1 csipet chilipehely (elhagyható)
- 80 g zsírszegény cottage cheese
A brokkolis-zöldfűszeres omlett első lépéseként a brokkolit egy aprítógéppel morzsalékosra zúzzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd egy közepes lángon hevített, tapadásmentes serpenyőben a kókuszolajon 5-6 perc alatt megpirítjuk őket.
Az egész tojást és a fehérjéket felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a finomra vágott snidlinget és kakukkfüvet. Ráöntjük a tojásos mixet a zöldségre, majd alacsony hőfokon addig sütjük, amíg szinte teljesen be nem kötött a teteje (ne keverjük meg egyszer sem).
Tálalásnál az omlett két oldalát behajtjuk és rákanalazzuk a cottage cheese-t. Ízlés szerint megszórjuk chilipehellyel.
Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a revept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több omlett recept:
Csicseriomlett és gluténmentes lepénykenyér
Gránátalmás resztelt májas omlett
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 15 g
Kalória: 217 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 11.17 g
Szénhidrát: 6.69 g
Zsír: 15.33 g
Kalória: 217.42 kcal