Hozzávalók
- 500 g fehér káposzta
- 200 ml sovány tej
- 100 ml víz
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 mk őrölt édesköménymag
- 1 tk eritrit
- só, bors
- ½ db lime leve és héja
- 300 g tofu
- 3 ek kókuszolaj
- 200 g lila káposzta
Hozzávalók
- 500 g fehér káposzta
- 200 ml sovány tej
- 100 ml víz
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 mk őrölt édesköménymag
- 1 tk eritrit
- só, bors
- ½ db lime leve és héja
- 300 g tofu
- 3 ek kókuszolaj
- 200 g lila káposzta
A fehér káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd 400 g-ot egy közepes lábasban, alacsony lángon, fedő alatt puhára főzünk a tejjel, a vízzel, a szerecsendióval, az édesköménnyel, az eritrittel és egy kevés sóval, borssal. Ha megfőtt, a lime levével együtt leturmixoljuk és félretesszük.
A tofut 8 egyenlő hasábra vágjuk, majd egy közepes méretű, forró serpenyőben, nagy lángon lepirítjuk a hasábok oldalait a kókuszolajon, egy kevés só és bors társaságában.
A tofuhoz használt serpenyőben lepirítjuk a maradék fehér káposztát egy kevés sóval és borssal. Ha szükséges, tehetünk hozzá még egy kevés kókuszolajat.
A lila káposztát is vékony csíkokra vágjuk, és ugyanúgy járunk el vele, mint a fehér barátjával.
Tányérba szedünk a káposztapüréből, a tetejére halmozzuk a lepirított káposztacsíkokat, ráhelyezzük a tofubatonokat, és végezetül ráreszeljük a lime héját is.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a színes káposztafőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ezek a fitt, vega kaják is érdekelhetnek:
Sült karfiolsteak kápia paprikás hummusszal
Rukkolasaláta grapefruittal, füstölt tofuval és teljes kiőrlésű tortillával
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 15 g
Kalória: 285 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 37 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 29.85 g
Kalória: 569.8 kcal