Hozzávalók
A sült gombához
- 400 g csiperkegomba
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk római kömény
A quinoához
- 150 g quinoa
- 300 ml víz
- só, bors
A salsához
- 3 db paradicsom
- 1 fej lila hagyma
- só, bors
- 1 cikk lime leve
- ½ csokor koriander
- ½ csokor petrezselyem
- olívaolaj
A joghurtos szószhoz
- 100 g görög joghurt
- 1 cikk lime leve
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ csokor koriander
Az összeállításhoz
- 1 db avokádó
- 60 g vegyes salátamix
- 130 g konzerv fekete bab
- pár szelet ecetes jalapeno paprika
- 2 marék tortillachips
Hozzávalók
A sült gombához
- 400 g csiperkegomba
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk római kömény
A quinoához
- 150 g quinoa
- 300 ml víz
- só, bors
A salsához
- 3 db paradicsom
- 1 fej lila hagyma
- só, bors
- 1 cikk lime leve
- ½ csokor koriander
- ½ csokor petrezselyem
- olívaolaj
A joghurtos szószhoz
- 100 g görög joghurt
- 1 cikk lime leve
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ csokor koriander
Az összeállításhoz
- 1 db avokádó
- 60 g vegyes salátamix
- 130 g konzerv fekete bab
- pár szelet ecetes jalapeno paprika
- 2 marék tortillachips
A sült gombás tacotál elkészítéséhez először a gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és egy forró serpenyőben, szárazon lepirítjuk pár perc alatt. Utána mehet hozzá az olaj és a fűszerek, majd félrerakjuk.
A quinoát szárazon pár percig pirítjuk, így még intenzívebb íze lesz. Amikor kis színt kapott, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és lefedve, alacsony lángon, kb. 15 perc alatt, időnként átkeverve megfőzzük.
Közben a paradicsomokat kettévágjuk, a belsejüket kiszedjük egy kanál segítségével, majd kis kockákra vágjuk a paradicsomhúst, és egy tálba rakjuk. A lila hagymát is apróra vágjuk, ez is mehet a paradicsomhoz, majd mehet rá még só, bors, pár csepp lime-lé, apróra vágott koriander és petrezselyem, valamint olívaolaj, majd egy alapos keverés után berakjuk a hűtőbe.
A szószhoz a görög joghurtba facsarjuk a lime levét, sózzuk, borsozzuk, mehet bele a zúzott fokhagyma és az apróra vágott koriander, majd összekeverjük. Az avokádót felszeleteljük, és jöhet is a tálalás. Tálakba osztjuk a salátamixet, erre jöhet a quinoa, a gomba, a salsa, a lecsepegtetett babkonzerv, az avokádó, a korianderes joghurt, valamint pár szelet jalapeno paprika és néhány tortillachips.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a sült gombás tacotál quinoával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több taco:
Taco leves
OMG: egy taco, ami baconből készül
Fekete babos, zöldfűszeres taco
Taco spagetti
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 22 g
Szénhidrát: 86 g
Zsír: 28 g
Kalória: 637 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 43.13 g
Szénhidrát: 172.19 g
Zsír: 56.04 g
Kalória: 1273.05 kcal