Hozzávalók
- 800 g krumpli
- só
- 700 g brokkoli
- 6 db tojás
- 700 g tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g vaj
- 150 g trappista sajt
Brokkolis vega rakott krumpli
Hozzávalók
- 800 g krumpli
- só
- 700 g brokkoli
- 6 db tojás
- 700 g tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g vaj
- 150 g trappista sajt
A brokkolis vega rakott krumpli első lépése, hogy a krumplikat megpucoljuk és kb. 0,5 cm-es karikákra vágjuk, majd sós, bő lobogó vízben szinte teljesen puhára főzzük, aztán leszűrjük, de úgy, hogy a vizet felfogjuk. A főzővizet újra felforraljuk, 3 perc alatt előfőzzük benne a rózsáira szedett brokkolit, majd leszűrjük. Ha túl vaskosak a rózsák, vágjunk belőle nyugodtan szeleteket. A tojásokat szintén bő vízben 10 perc alatt megfőzzük, majd megpucoljuk és karikára vágjuk.
A tejfölben elkeverjük a sót és a zúzott fokhagymát, majd egy kb. 20 x 30-as sütőforma alját kikenjük a vajjal. Belerétegezzük a krumpli felét, amit enyhén megsózunk, majd egy réteg brokkolit teszünk rá amit szintén enyhén sózunk, ezt követi egy réteg tojás. Megkenjük az egészet a tejföl kb. felével, majd jöhet egy újabb réteg krumpli, brokkoli és tojás, ezt szintén megkenjük a tejföllel, aminek a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a brokkolis vega rakott krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Te is odavagy Zsolti receptjeiért? Akkor a brokkolis vega rakott krumpli után ezeket a recepteket se hagyd ki!
Sertésszűz camembert-es gratin burgonyával és körtés-diós raguval