Hozzávalók
A madeleine-ekhez
- 90 g olvasztott vaj
- 3 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 70 g eritrit
- 120 g finomliszt + a formákhoz
- 1 csipet só
- 1 mk sütőpor
- 1 mk őrölt fahéj
- ½ mk őrölt szerecsendió
- ½ mk őrölt szegfűszeg
A mázhoz
- 2 ek tojásfehérje
- 1 tk eritritpor
- 1 db narancs reszelt héja
- 50 g pisztácia
Cukormentes madeleine
Hozzávalók
A madeleine-ekhez
- 90 g olvasztott vaj
- 3 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 70 g eritrit
- 120 g finomliszt + a formákhoz
- 1 csipet só
- 1 mk sütőpor
- 1 mk őrölt fahéj
- ½ mk őrölt szerecsendió
- ½ mk őrölt szegfűszeg
A mázhoz
- 2 ek tojásfehérje
- 1 tk eritritpor
- 1 db narancs reszelt héja
- 50 g pisztácia
A cukormentes madeleine elkészítéséhez a tojásokat és a tojássárgáját habosra keverjük az előzőleg aprítóban vagy kávédarálóban porrá őrölt eritrittel. A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral és az őrölt fűszerekkel. A tojássárgájás-eritrites keverékhez adjuk a vajat és a fűszeres lisztet, és összekeverjük a masszát.
Egy madeleine-forma mélyedéseit kifújjuk olajspray-vel, vagy leheletvékonyan kikenjük olajjal, szórunk bele lisztet, a felesleget pedig kiütögetjük belőle, majd ¾-ig töltjük a formákat a masszával. 210 fokos sütőbe toljuk a tepsit 12-13 percre.
A mázhoz a fehérjét lazán felverjük, belekeverjük az eritritport, és ezzel kenjük le a madeleine-eket, végül kis narancshéjjal és apróra vágott pisztáciával díszítjük.
- Elkészítési idő: 15-20 perc
- Sütési idő: 12-13 perc
Ha tetszett a cukormentes madeleine receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több cukormentes finomságra éheztek? Akár diétáztok, akár egészségügyi okokból nem esztek cukrot, a desszertekről nem kell lemondani. Van bőven receptünk:
Sütés nélküli, cukormentes csokis sajttorta