Hozzávalók
- 250 g rizs
- 800 ml tej
- 400 ml víz
- 120 g + 3 ek eritrit
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 ek vaníliaaroma
- 5 db tojás
- cukormentes lekvár a tálaláshoz
Hozzávalók
- 250 g rizs
- 800 ml tej
- 400 ml víz
- 120 g + 3 ek eritrit
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 ek vaníliaaroma
- 5 db tojás
- cukormentes lekvár a tálaláshoz
A rizst, a tejet, a vizet, 120 g eritritet, a sót, a citromhéjat és a vaníliaaromát egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon, néhány percenként kevergetve tejberizst főzünk. Közben kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét 2 evőkanálnyi, a sárgáját 1 evőkanálnyi eritrittel kihabosítjuk.
Ha elkészült a tejberizs, 2-3 részletben belekeverjük a sárgáját, és hagyjuk kihűlni. Ezután egy spatulával beleforgatjuk a fehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Lekvárral tálaljuk.
Elkészítési idő:
Ha tetszett a cukormentes rizskoch receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk! Ne felejtsétek: az igazán fekete öves Street Kitchen-rajongók az összes platformon követik Kacsa urat, hogy ne maradjanak le a legjobb receptekről és naprakészek legyenek mindenben, ami gasztronómia!
Még több cukormentes édességre éheztek? Ezek a nasik nem számítanak diétatörésnek!
Mandulás-csokis fehérjés amerikai palacsinta