Hozzávalók
- 200 g kacsamell
- só, bors
- 85 g rukkola
- 1 db narancs
- 100 g hónapos retek
- 200 g koktélparadicsom
- 1 db zöld alma
- 2 ek durvára tört dió
- 80 g márványsajt
- 50 ml balzsamecet
Hozzávalók
- 200 g kacsamell
- só, bors
- 85 g rukkola
- 1 db narancs
- 100 g hónapos retek
- 200 g koktélparadicsom
- 1 db zöld alma
- 2 ek durvára tört dió
- 80 g márványsajt
- 50 ml balzsamecet
A diós-almás kacsasaláta elkészítéséhez a kacsamellet a bőrös oldalán beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hideg serpenyőbe tesszük, és közepes lángon kisütjük a zsírját. Amikor a bőre szépen megpirult, és kiengedte a zsírt, felkapcsoljuk a hőfokot, és erős lángon, oldalanként kb. 2-2 perc alatt körbepirítjuk a húst, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, készültségi foktól függően 6-10 percre. Ha letelt az idő, kivesszük a húst a sütőből, és egy deszkára helyezzük.
A rukkolát egy keverőtálba tesszük a kifilézett narancsgerezdekkel, a karikára vágott retekkel és koktélparadicsommal, majd kissé átkeverjük. A saláta tetejére helyezzük a vékonyan felszeletelt kacsahúst és a szintén vékonyan felszeletelt almát, megszórjuk a durvára tört dióval, és rámorzsoljuk a márványsajtot. Tálaláskor balzsamecetet kínálunk mellé.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!