Vega

Vega

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A sült krémes fokhagymához

2 fej fokhagyma (héjastul)
2 csipet só
50 ml olívaolaj

A fokhagymachipshez

3 - 4 gerezd fokhagyma
100 ml olívaolaj

A krémleveshez

½ fej hagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
500 ml zöldségalaplé
só, bors
2 csipet szárított kakukkfű
2 tk keményítő
150 ml tejszín

A gremolatához

6 szelet toast
½ db citrom héja és leve
1 kis csokor petrezselyem
só, tört bors
10 ml olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zé-féle fokhagymakrémleves, ahogy azt kell

Ebben a receptben háromféleképpen is felhasználtuk a fokhagymát, és ettől igazán telt, mély íze lett ennek a levesnek. A friss, citrusos gremolata pedig csak fokozza az élményt, ráadásul az egész fél óra alatt kényelmesen elkészül.
Kipróbáltam, jóóó lett!
56
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A sült krémes fokhagymához

2 fej fokhagyma (héjastul)
2 csipet só
50 ml olívaolaj

A fokhagymachipshez

3 - 4 gerezd fokhagyma
100 ml olívaolaj

A krémleveshez

½ fej hagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
500 ml zöldségalaplé
só, bors
2 csipet szárított kakukkfű
2 tk keményítő
150 ml tejszín

A gremolatához

6 szelet toast
½ db citrom héja és leve
1 kis csokor petrezselyem
só, tört bors
10 ml olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Két egész, tisztítatlan fej fokhagymát megszórunk egy kis sóval, meglocsolunk olívaolajjal, és szorosan alufóliába becsomagoljuk őket. 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk kb. 20 percre, a kenyereket pedig csak 10 perc után tesszük be melléjük a sütőbe, nehogy megégjenek.

Közben elkészítjük a fokhagymachipset, amihez 3-4 gerezd fokhagymát nem túl vékonyan felszeletelünk, és aranybarnára, ropogósra sütjük az olívaolajban. Ezután kiszedjük és törlőpapíron leszárítjuk őket.

A visszamaradt olajból elkészítjük a krémleves alapját, amihez egy fél fej hagymát apróra vágunk, és lepirítjuk a 2-3 gerezd friss, aprított fokhagymával, hogy ezzel megadjuk a kicsit csípős, nyers fokhagymaízt. Beleszórunk egy kis sót, borsot és kakukkfüvet. A sütőben megsült fokhagymákat megszabadítjuk a héjuktól, ez adja majd meg az édes, kicsit gesztenyés ízét a levesnek, és ez krémesíti be. Ezeket a gerezdeket is beletesszük a levesalapba, majd felöntjük a zöldségalaplével, felforraljuk, és selymesre turmixoljuk.

fokhagymakrémleves Zé
Fokhagymakrémleves

A keményítőt összekeverjük a tejszínnel, és a leveshez adjuk, majd még kb. 2-3 percig forraljuk, és kész is.

A levesbetét elkészítéséhez az aranybarna, ropogós kenyérszeleteket felkockázzuk, nem baj, ha kicsit összetörik, hiszen összekeverjük a többi hozzávalóval is. A kenyérkockákat beletesszük egy tálba, és összekeverjük a ropogós fokhagymachipsszel, egy kis citromhéjat reszelünk bele, és belekeverjük az aprított petrezselymet is. Ezután az egészet meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és egy kis citromlével és sóval, borssal ízesítjük. A levest tányérba szedjük, és a gremolatával megszórva már kínálhatjuk is.

Ha tetszett a fokhagymakrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások