Vegán receptek

Thaiédesburgonya-krémleves

Thai édesburgonya-krémleves
thai-edesburgonya-kremleves

Hozzávalók
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
3
gyömbér
1 db
friss piros chili
bors
2 tk
kurkuma
1 kg
édesburgonya
1 l
zöldségalaplé
400 ml
főzőkrém
(zab ízesítésű)
1 db
lime leve
A tálaláshoz
0.5 csokor
koriander
50 g
sós mogyoró
csírák és ehető virágok ízlés szerint
(+ zöld olaj a tetejére)

Elkészítés
  1. A thai édesburgonya-krémleves elkészítéséhez először egy lábasban, az olívaolajon üvegesre dinszteljük a vöröshagymát. Mehet bele a felaprított fokhagyma és a reszelt gyömbér, majd a felkarikázott chili is. Pár perc alatt átpirítjuk, hogy kiengedjék az aromákat. 

  2. Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a kurkumával. Beledobáljuk a meghámozott és feldarabolt édeskrumplit is, és felöntjük a zöldségalaplével. 

  3. Fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 20 percig, amíg az édesburgonya megpuhul, majd hozzáadjuk a zab főzőkrémet, és egy botmixerrel simára pürésítjük a levest.

  4. A lime levét is belefacsarjuk.

  5. A levest mélytányérba szedjük, megszórjuk friss korianderrel, sós mogyoróval, majd csöpögtetünk rá egy kevés zöld olajat. Csírákkal és ehető virágokkal díszítjük.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Az őszi hideg ellen egy forró tál boldogság: thai édesburgonya-krémleves gyömbérrel és egy csipet chilivel – a szezon “legcozybb” íze.

pictogram

Vegán

Hozzávalók

6 fő részére
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
3
gyömbér
1 db
friss piros chili
bors
2 tk
kurkuma
1 kg
édesburgonya
1 l
zöldségalaplé
400 ml
főzőkrém
(zab ízesítésű)
1 db
lime leve
A tálaláshoz
0.5 csokor
koriander
50 g
sós mogyoró
csírák és ehető virágok ízlés szerint
(+ zöld olaj a tetejére)

Elkészítés

  1. A thai édesburgonya-krémleves elkészítéséhez először egy lábasban, az olívaolajon üvegesre dinszteljük a vöröshagymát. Mehet bele a felaprított fokhagyma és a reszelt gyömbér, majd a felkarikázott chili is. Pár perc alatt átpirítjuk, hogy kiengedjék az aromákat. 

  2. Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a kurkumával. Beledobáljuk a meghámozott és feldarabolt édeskrumplit is, és felöntjük a zöldségalaplével. 

  3. Fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 20 percig, amíg az édesburgonya megpuhul, majd hozzáadjuk a zab főzőkrémet, és egy botmixerrel simára pürésítjük a levest.

  4. A lime levét is belefacsarjuk.

  5. A levest mélytányérba szedjük, megszórjuk friss korianderrel, sós mogyoróval, majd csöpögtetünk rá egy kevés zöld olajat. Csírákkal és ehető virágokkal díszítjük.

thai-edesburgonya-kremleves
Thai édesburgonya krémleves (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: ha pikánsabbra szeretnénk, több chilit használjunk, ha pedig lágyabb ízre vagyunk, kevesebb lime-ot facsarjunk bele. Feltétnek használhatunk pirított kenyérkockákat is, vagy bugyantott tojást.

Akár ünnepi előételként, akár egy hétköznapi lélekmelengető fogásként is megállja a helyét. Díszítsd csírákkal, virágokkal, locsold meg zöld olajjal, és máris fine dining hangulatot varázsolhatsz otthon a kanapéra!

Ha bejött ez a fűszeres, krémes vonal, mutatunk még néhány hasonló hangulatú receptet, amikkel tovább utazhatsz a krémlevesek világában:

Chilis sütőtökkrémleves

15 perces cukkinikrémleves

Csicseriborsó-krémleves

Ha tetszett a thai édesburgonya-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése