A thai édesburgonya-krémleves elkészítéséhez először egy lábasban, az olívaolajon üvegesre dinszteljük a vöröshagymát. Mehet bele a felaprított fokhagyma és a reszelt gyömbér, majd a felkarikázott chili is. Pár perc alatt átpirítjuk, hogy kiengedjék az aromákat.
Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a kurkumával. Beledobáljuk a meghámozott és feldarabolt édeskrumplit is, és felöntjük a zöldségalaplével.
Fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 20 percig, amíg az édesburgonya megpuhul, majd hozzáadjuk a zab főzőkrémet, és egy botmixerrel simára pürésítjük a levest.
A lime levét is belefacsarjuk.
A levest mélytányérba szedjük, megszórjuk friss korianderrel, sós mogyoróval, majd csöpögtetünk rá egy kevés zöld olajat. Csírákkal és ehető virágokkal díszítjük.
Thaiédesburgonya-krémleves
Az őszi hideg ellen egy forró tál boldogság: thai édesburgonya-krémleves gyömbérrel és egy csipet chilivel – a szezon “legcozybb” íze.
Vegán
Ez a thai ihletésű édesburgonya-krémleves nemcsak melengető, de tápláló és izgalmas ízélmény is egyben. A gyömbér és a chili pikáns fűtést ad, míg a zab főzőkrém lágy krémességgel egészíti ki a levest. Kezdőként is bátran nekivághatsz, csak egy jó botmixer kell hozzá!
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A thai édesburgonya-krémleves elkészítéséhez először egy lábasban, az olívaolajon üvegesre dinszteljük a vöröshagymát. Mehet bele a felaprított fokhagyma és a reszelt gyömbér, majd a felkarikázott chili is. Pár perc alatt átpirítjuk, hogy kiengedjék az aromákat.
Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a kurkumával. Beledobáljuk a meghámozott és feldarabolt édeskrumplit is, és felöntjük a zöldségalaplével.
Fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 20 percig, amíg az édesburgonya megpuhul, majd hozzáadjuk a zab főzőkrémet, és egy botmixerrel simára pürésítjük a levest.
A lime levét is belefacsarjuk.
A levest mélytányérba szedjük, megszórjuk friss korianderrel, sós mogyoróval, majd csöpögtetünk rá egy kevés zöld olajat. Csírákkal és ehető virágokkal díszítjük.

Tipp: ha pikánsabbra szeretnénk, több chilit használjunk, ha pedig lágyabb ízre vagyunk, kevesebb lime-ot facsarjunk bele. Feltétnek használhatunk pirított kenyérkockákat is, vagy bugyantott tojást.
Akár ünnepi előételként, akár egy hétköznapi lélekmelengető fogásként is megállja a helyét. Díszítsd csírákkal, virágokkal, locsold meg zöld olajjal, és máris fine dining hangulatot varázsolhatsz otthon a kanapéra!
Ha bejött ez a fűszeres, krémes vonal, mutatunk még néhány hasonló hangulatú receptet, amikkel tovább utazhatsz a krémlevesek világában:
Ha tetszett a thai édesburgonya-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!