Egyszerű levesek

Egyszerűpóréhagyma-krémleves

Egyszerű póréhagyma-krémleves

Hozzávalók
100 ml
habtejszín
1 ek
vaj
1 ek
olívaolaj
1 szál
póréhagyma
(200 g/szál)
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
300 g
krumpli
600 ml
zöldségalaplé
1 ág
friss kakukkfű
A tálaláshoz
4 szelet
pirítós
0.25 csokor
petrezselyem
0.25 csokor
snidling
1 mk
chilipehely

Elkészítés

A póréhagyma-krémleves első lépéseként egy lábasban felolvasztjuk a vajat az olívaolajjal, és mehet is rá a felkarikázott póréhagyma. Sózzuk, borsozzuk és 8-10 percig fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és még egy percig hőkezeljük. Ezután rádobjuk a kis kockákra vágott krumplit, felöntjük az alaplével, beletesszük a kakukkfüvet és fedő alatt addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul. 

Kihalásszuk a kakukkfüvet és egy turmixgép vagy botmixer segítségével lepürésítjük a levest. A tejszínnel együtt még egyszer felforraljuk, és el is készültünk. Frissen aprított fűszernövényekkel és pirítóssal isteni vacsoraként is fogyasztható.

egyszeru-porehagyma-kremleves
Egyszerű póréhagyma-krémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Még több krémleves:

Őszi zöldségkrémleves

Négysajtos sajtkrémleves

Currys krumplikrémleves

www.streetkitchen.hu

Ez a póréhagymás, krumplis, extra krémes leves nemcsak a vegetáriánusoknak tökéletes választás, hanem a húsevőknek is, hiszen egy igazi ízbomba. És nem is hinné az ember, hogy milyen egyszerű elkészíteni!

Hozzávalók

2 főre
100 ml
habtejszín
1 ek
vaj
1 ek
olívaolaj
1 szál
póréhagyma
(200 g/szál)
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
300 g
krumpli
600 ml
zöldségalaplé
1 ág
friss kakukkfű
A tálaláshoz
4 szelet
pirítós
0.25 csokor
petrezselyem
0.25 csokor
snidling
1 mk
chilipehely

A póréhagyma-krémleves első lépéseként egy lábasban felolvasztjuk a vajat az olívaolajjal, és mehet is rá a felkarikázott póréhagyma. Sózzuk, borsozzuk és 8-10 percig fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és még egy percig hőkezeljük. Ezután rádobjuk a kis kockákra vágott krumplit, felöntjük az alaplével, beletesszük a kakukkfüvet és fedő alatt addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul. 

Kihalásszuk a kakukkfüvet és egy turmixgép vagy botmixer segítségével lepürésítjük a levest. A tejszínnel együtt még egyszer felforraljuk, és el is készültünk. Frissen aprított fűszernövényekkel és pirítóssal isteni vacsoraként is fogyasztható.

egyszeru-porehagyma-kremleves
Egyszerű póréhagyma-krémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Még több krémleves:

Őszi zöldségkrémleves

Négysajtos sajtkrémleves

Currys krumplikrémleves

Ha tetszett az Egyszerű póréhagyma-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept