Spenótos quinoapogácsák sültpaprikaszósszal

Gluténmentes

Gluténmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

12 - 15
darabhoz
+

A pogácsákhoz

150 g quinoa
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors
100 g friss bébispenót
2 db tojás
30 g parmezán
100 g gouda sajt
1 tk útifűmaghéj
0.25 db citrom leve

A marinara szószhoz

3 db kápia paprika
3 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
400 ml darabolt paradicsom
200 ml víz
1 csokor friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spenótos quinoapogácsák sültpaprikaszósszal

A quinoa az egyik legismertebb superfood, hiszen rengeteg tápanyagot tartalmaz és iszonyú egészséges. Most egy spenótos variációt csináltam, egy szuper marinara szósszal, amit nemcsak snackként ehettek, de főételként a vegák egy salival, a nem vegák, mondjuk, egy grillezett husi mellé.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

12 - 15
darabhoz
+

A pogácsákhoz

150 g quinoa
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors
100 g friss bébispenót
2 db tojás
30 g parmezán
100 g gouda sajt
1 tk útifűmaghéj
0.25 db citrom leve

A marinara szószhoz

3 db kápia paprika
3 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
400 ml darabolt paradicsom
200 ml víz
1 csokor friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A szószhoz a paprikát 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a héja, aztán kiszedjük és lefedjük. Ha kihűl, lehúzzuk a héját, és nagyobb darabokra vágjuk. Egy lábasban az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a darabolt paradicsommal és a vízzel, felforraljuk, beleszórjuk az apróra vágott bazsalikomot, és 20 percig rotyogtatjuk. A vége előtt 5 perccel belerakjuk az előkészített paprikát. Hagyjuk hűlni a szószt.

A quinoát 15-20 perc alatt bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Az olívaolajon kicsit megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a spenótot, és ha összeesett, 2 perc pirítás után elzárjuk, egy deszkán felaprítjuk és hagyjuk kihűlni. Ezután összekeverjük a quinoával, tojással, lereszelt sajtokkal, útifűmaghéjjal, citromlével és hagyjuk állni 10 percet a masszát. 7-8 cm-es korongokat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. A mártással tálaljuk.

Spenótos quinoapogácsák sültpaprikaszósszal

Ha tetszett a spenótos quinoapogácsák sültpaprikaszósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 3 g

Szénhidrát: 11 g

Zsír: 1 g

Kalória: 70 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 36.1 g

Szénhidrát: 126 g

Zsír: 17.1 g

Kalória: 834.6 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?