Gluténmentes
Laktózmentes
Vegán
Hozzávalók
A csicseriborsós feltéthez
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- só, bors
- 1 mk füstölt fűszerpaprika
- 1 mk currypor
- 2 ek étolaj
A leveshez
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk currypor
- 1 tk kurkuma
- 50 g mandula
- 500 g karfiol
- 800 ml víz
- só, bors
- 150 ml kókusztej
Hozzávalók
A csicseriborsós feltéthez
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- só, bors
- 1 mk füstölt fűszerpaprika
- 1 mk currypor
- 2 ek étolaj
A leveshez
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk currypor
- 1 tk kurkuma
- 50 g mandula
- 500 g karfiol
- 800 ml víz
- só, bors
- 150 ml kókusztej
A csicseriborsós-karfiolos krémleves elkészítését a feltéttel kezdjük, ehhez a csicseriborsót átöblítjük és lecsepegtetjük, majd megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk az olajjal, átkeverjük és eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsin. Mehet be a 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, hogy szépen megpiruljon.
Addig elkészítjük a levest, amihez egy lábasban, közepes lángon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olajon, majd rádobjuk a curryport, a kurkumát, a mandulát és a karfiolt is. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és kb. 15-20 percig főzzük a levest, amit ezután botmixerrel simára turmixolunk. Felöntjük a kókusztejjel, egyet forralunk rajta, és ha igazán selymesen, krémesen szeretjük, egyszer átszűrjük és átpasszírozzuk egy szűrőn.
A levest egy pici chiliolajjal és a fűszeres csicseriborsós feltéttel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett csicseriborsós-karfiolos krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!