Hozzávalók
- 3 db tojás
- 150 ml étolaj
- 250 ml tej
- 300 g finomliszt
- 200 g főtt sonka
- 100 g edami sajt
- fél db piros kaliforniai paprika (180 g/db)
- 1 csokor snidling
Húsvéti sonkás muffin
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 150 ml étolaj
- 250 ml tej
- 300 g finomliszt
- 200 g főtt sonka
- 100 g edami sajt
- fél db piros kaliforniai paprika (180 g/db)
- 1 csokor snidling
A húsvéti sonkás muffin elkészítésének első lépéseként a tojásokat egy robotgép segítségével 3 perc alatt kihabosítjuk. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az étolajat, a tejet, majd 2-3 részletben a lisztet is. Amikor megvan a massza, óvatosan beleforgatjuk a kb. 0,5 centis kockákra vágott sonkát, a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot, a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát és a finomra vágott snidlinget is. A muffin formákba beletesszük a kapszlit, olajspray segítségével kiolajozzuk, ha nincs, akkor vékonyan kikenjük olajjal, ⅔ részig töltjük a masszával és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, majd készre sütjük.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a sonkás muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!