Hozzávalók
- 160 g zsírszalonna
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g savanyú káposzta
- 250 g krumpli
- 1 mk egész bors
- ½ tk őrölt kömény
- 2 db babérlevél
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk sűrített paradicsom
- 500 ml víz
- só, bors
- 400 g harcsafilé
- 2 ek étolaj
A tálaláshoz
- 175 g tejföl
- 1 ág friss kapor
Hozzávalók
- 160 g zsírszalonna
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g savanyú káposzta
- 250 g krumpli
- 1 mk egész bors
- ½ tk őrölt kömény
- 2 db babérlevél
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk sűrített paradicsom
- 500 ml víz
- só, bors
- 400 g harcsafilé
- 2 ek étolaj
A tálaláshoz
- 175 g tejföl
- 1 ág friss kapor
A káposztás harcsa elkészítéséhez a szalonnát kis kockákra vágjuk és közepesen forró serpenyőben kisütjük a zsírját, majd egy tálba kivesszük. A zsír kb. felét egy tálba öntjük és a maradék zsírban 3-4 per alatt megdinszteljük a szeletekre vágott vöröshagymát, a roppantott fokhagymát, hozzáadjuk a káposztát (én nem mostam át), a kb. 2 centis kockákra vágott krumplit, az egész borsot, az őrölt köményt, a babérlevelet, a fűszerpaprikát, a paradicsompürét, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózzuk és fedő alatt 15-20 percig főzzük.
A filéket sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben és oldalanként 1-1 perc alatt kérgesítjük a halakat. A káposztás krumplit egy süthető formába szedjük, ráhelyezzük a filéket és betesszük a 180 fokra melegített sütőbe, ahol kb. 15 percig sütjük.
Tálaláskor tejfölt kanalazunk a tetejére és friss kaporral díszítjük.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a káposztás harcsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A káposzta jól megállja a helyét köretként ezekben a receptekben is:
Rozé kacsamell káposztás-tökmagos nudlival