A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 250 - 300 g maradék paradicsomos rizottó
- 2 ek finomliszt
- 1 csomag mini mozzarellagolyó (100 g-os kiszerelés)
- bő étolaj a sütéshez
A bundázáshoz
- 100 g finomliszt
- 2 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 250 - 300 g maradék paradicsomos rizottó
- 2 ek finomliszt
- 1 csomag mini mozzarellagolyó (100 g-os kiszerelés)
- bő étolaj a sütéshez
A bundázáshoz
- 100 g finomliszt
- 2 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
Így készül a mozzarellás arancini!
A rizottóhoz keverjük a lisztet, majd 1,5-2 evőkanálnyi mennyiségbe beleburkoljuk a mozzarellákat, és golyókat formálunk belőle. Ezután 30 percre a fagyasztóba tesszük.
Végül a klasszikus módon bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és visszarakjuk a fagyasztóba még 15 percre a golyókat. Majd 150-160 fokos bő olajban aranybarnára sütjük, papírtörlőn leitatjuk és már falhatjuk is.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a mozzarellás arancini receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több rizottó, amiből remek arancini lehet:
Rácz Jenő kedvenc rizottója: a mediterrán rizottó
Erdei gombás rizottó csirkével
Diós rizottó sült, mézes kacsamellkockákkal