A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 ek sertészsír
- 2 fej vöröshagyma (110 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 tk egész kömény
- 250 g füstölt kolbász
- 1 kg édesburgonya (pucolt állapotban)
- 1 ek darált paprika
- 1 ek pritaminpaprika-krém
- só, bors
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 1.2 l víz
- 2 ek burgonyapehely (elhagyható)
Paprikás krumpli édesburgonyából
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 ek sertészsír
- 2 fej vöröshagyma (110 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 tk egész kömény
- 250 g füstölt kolbász
- 1 kg édesburgonya (pucolt állapotban)
- 1 ek darált paprika
- 1 ek pritaminpaprika-krém
- só, bors
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 1.2 l víz
- 2 ek burgonyapehely (elhagyható)
A paprikás krumpli édesburgonyából készítve is zseniális kaja! Első lépésként zsírt melegítünk egy serpenyőben, majd rárakjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, a babérlevelet, valamint a köményt, és közepes hőfokon 6-8 percig dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és közepesen erős hőfokon további 2 percig pirítjuk. Belerakjuk a lábasba a kb. 3 cm-es kockákra vágott édesburgonyát, a darált paprikát, a pritaminpaprikát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, és alaposan átkeverjük. Felöntjük a vízzel, és közepes hőfokon addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul, ez kb. 20 perc.
Ellenőrizzük a szaftot, és ha nem találjuk elég sűrűnek, akkor a burgonyapehellyel sűrítjük: rászórjuk az ételre, átkeverjük, egyet forralunk rajta, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a paprikás krumpli édesburgonyából recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Nagyon élitek az édesburgonyás kajákat? Akkor feltétlenül próbáljátok ki ezeket a recepteket is:
Szilvás édesburgonya-gombóc fahéjas joghurttal és pekándióval