Hozzávalók
- 500 g újburgonya
- 5 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 500 g újburgonya
- 5 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
A sütőben sült újburgonya akkor jó, ha kívül ropogós, belül pedig puha. Az elkészítéséhez az újburgonyát, ha nagyon vékony a héja, egy szivaccsal átdörzsöljük és átöblítjük, ha pedig kicsit vastagabb, zöldséghámozóval megtisztítjuk. Félbevágjuk őket, és egy tálba dobjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, mehet rá só és bors, majd egy sütőpapíros tepsibe szórjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 40-45 percre, hogy szép ropogósra sülhessen a külseje, majd kivesszük a sütőből. A petrezselymet apróra vágjuk, megszórjuk vele a burgonyát, kicsit átforgatjuk, majd tálalhatjuk is
- Előkészítés: 10-15 perc
- Sütési idő: 40-45 perc
- Összesen: 50-60 perc
Ha tetszett a sült újburgonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!