Hozzávalók
- 500 g alma
- 5 ek kristálycukor
- 80 g vaj
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csomag bolti élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
Hozzávalók
- 500 g alma
- 5 ek kristálycukor
- 80 g vaj
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csomag bolti élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
Az almás csigához az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, majd kicsi, kb. fél cm-es kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben megkaramellizáljuk a cukor felét, rádobjuk a vaj felét, hozzáadjuk a fahéjat, és mehetnek rá az almadarabok is. Közepes hőmérsékleten 5-8 percig pároljuk az almákat, majd visszahűtjük a ragut.
Mikor kihűlt, összekeverjük a maradék cukorral és a maradék vajjal, majd ezzel kenjük meg a kitekert élesztős leveles tésztát. Újra feltekerjük, és vastagabb ujjnyi szeleteket vágunk belőle.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk a csigákat, és 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 30-35 perc
- Sütési idő: 25-30 perc
Ha tetszett az almás csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!