A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 350 g finomliszt
- 150 g porcukor
- 250 g hideg vaj
- 200 g darált dió
- 2 ek tejföl
- 1 db tojás
- 2 csipet só
A töltelékhez
- 1 ½ kg alma
- 150 g kristálycukor
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 ek keményítő
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 350 g finomliszt
- 150 g porcukor
- 250 g hideg vaj
- 200 g darált dió
- 2 ek tejföl
- 1 db tojás
- 2 csipet só
A töltelékhez
- 1 ½ kg alma
- 150 g kristálycukor
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 ek keményítő
A reszelt tésztás diós-almás pite elkészítését a tészta összeállításával kezdjük. Ehhez a lisztet és a porcukrot egy konyhai robotgép keverőtáljába szitáljuk. Hozzáadjuk az 1 x 1 cm-es kockára vágott vajat, a darált diót, a tejfölt, a tojást és a sót, és magas fokozaton összegyúrjuk a tésztát. Arra ügyeljünk, hogy mihamarabb begyúrjuk, hogy a vaj ne olvadjon fel teljesen. A tésztát két részre osztjuk, bucikat formázunk belőle, és folpackba tekerve 30 percre a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez az almák magházát kivesszük, nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy keverőtálba, pár perc múlva kinyomkodjuk a levét, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot, és félretesszük.
Az egyik tésztát nagy lyukú reszelőn a tepsi aljába reszeljük. Kissé elegyengetjük, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre. Az elősütött tésztára ráhalmozzuk az almás tölteléket, elegyengetjük, végezetül ráreszeljük a tetejére a másik tésztát, és visszatesszük a sütőbe 30-35 percre. Ha megsült, porcukorral meghintjük, és már szelhetjük is.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Pihentetési idő: 30 perc
- Sütési idő: 45-50 perc
Ha tetszett a reszelt tésztás diós-almás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!