Hozzávalók
- 1 db édesburgonya (200 g/db)
- 5 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g darált marhahús
- 2 ek paradicsompüré
- 150 ml passata
- 1 szál rozmaring
- 5 szál kakukkfű
- só, bors
- 200 ml alaplé
- 40 g parmezán + 20 g a tálaláshoz
- 80 g bébispenót
- 180 g penne
Hozzávalók
- 1 db édesburgonya (200 g/db)
- 5 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g darált marhahús
- 2 ek paradicsompüré
- 150 ml passata
- 1 szál rozmaring
- 5 szál kakukkfű
- só, bors
- 200 ml alaplé
- 40 g parmezán + 20 g a tálaláshoz
- 80 g bébispenót
- 180 g penne
Az édesburgonyás-spenótos tészta első lépéseként az édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk, egy tepsibe szórjuk, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk 2-3 ek olajjal. Betoljuk 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre.
A maradék olajat egy serpenyőben felmelegítjük, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Ezután mehet rá a darált hús, a paradicsompüré és a passata, majd ezeket is átpirítjuk. Hozzádobjuk a rozmaring- és kakukkfűágakat, sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével vagy vízzel. Így főzzük a ragut, közepesnél alacsonyabb lángon kb. 1,5 órán át. Ha elfőtt a leve, alaplével vagy vízzel pótoljuk.
Mikor szép ragus az állaga, beledobjuk a megsült édesburgonya-kockákat, belereszeljük a parmezánt, és a bébispenótot is beledobjuk. A tésztát a csomagoláson jelzett utasítás alapján kifőzzük, beleforgatjuk a raguba, és már tálalhatjuk is az ételt! Tányérba szedjük, a tetejére még reszelünk parmezánt és kanalazhatjuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Főzési idő: 2 óra
Ha tetszett az édesburgonyás-spenótos tészta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több megúszós tészta recept vár az oldalunkon:
Citromos-kapris-cukkinis tészta
5 hozzávalós kápia paprikás tészta