Hozzávalók
- 2 konzerv fehérbab (310 g-os kiszerelés)
- ½ szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 db salottahagyma (70 g/db)
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 50 g bébispenót
- 1 csokor friss petrezselyem
- só
- 50 ml olívaolaj
Spenótos-paradicsomos babsaláta
Hozzávalók
- 2 konzerv fehérbab (310 g-os kiszerelés)
- ½ szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 db salottahagyma (70 g/db)
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 50 g bébispenót
- 1 csokor friss petrezselyem
- só
- 50 ml olívaolaj
A spenótos-paradicsomos babsaláta egyszerű, de nagyszerű köret. Első lépésként a leszűrt babot egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, a finomra vágott salottahagymát, a kb. 0,5 cm-es kockákra vágott paradicsomot, a bébispenótot, a finomra vágott petrezselymet, majd sózzuk és az egészet alaposan átkeverjük. Tálalásnál meglocsoljuk az olívaolajjal. Az igazán ízletes végeredmény érdekében érdemes legalább fél órára hűtőbe tenni, hogy kellően összeérjenek az ízek.
- Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a spenótos-paradicsomos babsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ha azt mondjuk, bab, te is egyből a vörös vagy a tarka verzióra gondolsz? Pedig a fehérbab is megérdemli a figyelmet és az elismerést! Már csak azért is, mert ez a legmagasabb rosttartalommal bíró babféle, így extra egészséges. De nemcsak ezért éri meg rendszeresen fogyasztani, hanem azért is, mert nagyon finom ételeket lehet belőle készíteni. A spenótos-paradicsomos babsaláta után próbáld ki ezeket a recepteket is:
Kelkáposztás fehérbabragu sült virslivel