Hozzávalók
- 1 ek étolaj
- 150 g sütőtök (tisztított mennyiség)
- só, bors
- 1 fej salottahagyma
- 2 - 3 levél friss zsálya
- 20 g vaj
- 2 db tojás
- 70 ml tej
- 0.25 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 1 ek étolaj
- 150 g sütőtök (tisztított mennyiség)
- só, bors
- 1 fej salottahagyma
- 2 - 3 levél friss zsálya
- 20 g vaj
- 2 db tojás
- 70 ml tej
- 0.25 csokor petrezselyem
A sütőtökös omletthez egy serpenyőben az olajon közepes lángon lepirítjuk az 1 cm-es kockákra vágott tököt, sózzuk és borsozzuk. Ha félig megpuhult a sütőtök, megszórjuk az apróra vágott hagymával és zsályával, rárakjuk a vajat és 1-2 percig pirítjuk.
A tojást felverjük a tejjel, sóval és borssal, majd ráöntjük a tökös alapra. Lassú tűzön addig pirítjuk, amíg meg nem szilárdul, félbehajtjuk és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a sütőtökös omlett receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!