Tavaszi superfood saláta

Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+
2 db cékla
100 g köles
só, bors
6 - 7 db zöldspárga
5 - 6 szem koktélparadicsom
2 marék bébispenót
2 ek feta
3 ek pirított tökmag
4 ek fetasajt

A dresszinghez

1 nagy csokor friss bazsalikom
só, bors
½ db citrom leve
5 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tavaszi superfood saláta

Főételként is ehetitek ezt a szuperegészséges salátát, akkor viszont 2 főre elegendő ez a mennyiség. Itt a tavasz, rengeteg új zöldség van, használjátok ki ti is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
22
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 db cékla
100 g köles
só, bors
6 - 7 db zöldspárga
5 - 6 szem koktélparadicsom
2 marék bébispenót
2 ek feta
3 ek pirított tökmag
4 ek fetasajt

A dresszinghez

1 nagy csokor friss bazsalikom
só, bors
½ db citrom leve
5 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk. 

A kölest bő, sós, lobogó vízbe dobjuk, puhára főzzük, majd leszűrjük. A vége felé a fél cm-es darabokra vágott spárgát is beledobjuk. A paradicsomot elfelezzük. A dresszing hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk.

Ezután egy tálra halmozzuk a dreszinggel összekevert céklát, kölest, spárgát, paradicsomot és bébispenótot, majd mehet rá a feta és a tökmag is.

Ha tetszett a tavaszi superfood saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások