Laktózmentes
Vegán
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 100 g lila káposzta
- 1 szál sárgarépa
- 2 szál újhagyma
- 2 ek szezámolaj
- só, bors
- 1 mk őrölt gyömbér
- 180 g spagetti
- 2 ek szezámmag
- 1 marék földimogyoró
Az öntethez
- 2 ek mogyoróvaj
- 4 ek szójaszósz
- pár csepp lime-lé
- pár csepp chiliszósz
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 100 g lila káposzta
- 1 szál sárgarépa
- 2 szál újhagyma
- 2 ek szezámolaj
- só, bors
- 1 mk őrölt gyömbér
- 180 g spagetti
- 2 ek szezámmag
- 1 marék földimogyoró
Az öntethez
- 2 ek mogyoróvaj
- 4 ek szójaszósz
- pár csepp lime-lé
- pár csepp chiliszósz
A mogyorós tészta elkészítéséhez a vörös és fokhagymákat szeletekre vágjuk. A kaliforniai paprikát, a lila káposztát és a sárgarépát csíkokra, az újhagymát karikákra vágjuk. Felforrósítunk egy wokot, és a szezámolajon pár perc alatt jól lepirítjuk az összes zöldséget, közben sózzuk, borsozzuk őket, és rászórjuk az őrölt gyömbért is.
A spagettit bő, sós vízben kifőzzük, majd a zöldséghez adjuk, megszórjuk szezámmaggal és apróra vágott földimogyoróval. Az öntethez a mogyoróvajat kicsit megmelegítjük, így könnyebb összekeverni a többi hozzávalóval. Az öntet mehet a tésztára, ami melegen, de hidegen, salátának is tökéletes.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a mogyorós tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Egy jól megpakolt húsmentes tészta a legegyszerűbb és talán legjobb választás, ha vega vagy vegán étkezésre szánjátok magatokat. Ezeket a recepteket is próbáljátok ki!
Chili oil noodles, avagy a chilis-olajos ázsiai tészta
Brie sajtos-szárított paradicsomos besütött tészta
Kókusztejszínes zellergnocchi sült tofuval