Vegán
Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Hozzávalók
A krumplilepényhez
- 500 g burgonya (“C” típusú, pürének való)
- 1 kis db gyömbér
- 1 db chilipaprika
- 1 csomag korianderzöld
- 1 fej hagyma
- ½ tk köménymag
- ½ tk só
- 200 g liszt
- 2 ek olaj
A marinált citromhoz
- 2 db citrom (bio)
- 2 ek repce- vagy szőlőmagolaj
- ½ tk mustármag
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- ½ tk só
A tálaláshoz
- 4 ek krémes joghurt (elhagyható)
Krumplilepény marinált citrommal
Hozzávalók
A krumplilepényhez
- 500 g burgonya (“C” típusú, pürének való)
- 1 kis db gyömbér
- 1 db chilipaprika
- 1 csomag korianderzöld
- 1 fej hagyma
- ½ tk köménymag
- ½ tk só
- 200 g liszt
- 2 ek olaj
A marinált citromhoz
- 2 db citrom (bio)
- 2 ek repce- vagy szőlőmagolaj
- ½ tk mustármag
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- ½ tk só
A tálaláshoz
- 4 ek krémes joghurt (elhagyható)
Először a marinált citromot készítjük el. Az egyik citromnak levágjuk a két végét, hosszában negyedekre vágjuk, majd mindegyik negyedet vékony szeletekre. Egy tálba tesszük, majd ráfacsarjuk a másik citrom levét. Egy olyan serpenyőben, aminek teteje is van, lassan hevíteni kezdjük az olajat, hozzáadjuk a mustármagot és az apróra vágott fokhagymát. Amikor a fokhagyma enyhén pirulni kezd, rádobjuk a vékony szeletekre vágott chilit, a citromot, a citromlevet és a sót, majd fedő alatt 5 percig pároljuk. További 2-3 percet fedő nélkül is főzzük, amíg a leve kissé sűrűsödni kezd.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és forrásban lévő, sós vízben 12 perc alatt megfőzzük. Ezután leszűrjük, majd visszatesszük ugyanabba a lábosba, és a langyosra hűlt (de még meleg!) krumplit krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a felaprított gyömbért, chilit, korianderzöldet és hagymát, a köménymagot, a sót, és összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet is, és alaposan összegyúrjuk vele.
Nyolc golyót formázunk, majd egy liszttel megszórt felületen kb. 13-14 cm átmérőjű lepényeket nyújtunk belőle. Egy tapadásmentes serpenyőben egy kevés olajon oldalanként 2-2 perc alatt mindegyik lepényt kisütjük. A marinált citrommal és a krémes joghurttal tálaljuk.
Ha tetszett a krumplilepény marinált citrommal receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!