Vega
Vegán
Hozzávalók
- 400 g portobello gomba
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 - 5 ek olaj a sütéshez
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 tk római kömény
- 1 tk őrölt füstölt paprika
- ½ tk őrölt gyömbér
- ½ tk őrölt koriandermag
- só, bors
- 340 g morzsolt konzerv kukorica
A páchoz
- 110 ml szójaszósz
- 1 ½ ek rizsecet
- ½ db lime leve
- 3 - 5 szelet friss jalapeño
- 3 ek olaj
A szószhoz
- 1 csokor koriander
- 150 g natúr kókuszjoghurt
- 2 - 3 szelet friss jalapeño
- ½ db lime leve
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
A tálaláshoz
- 12 db puha taco
- 2 db érett avokádó
- 2 db szívsaláta
- néhány szelet jalapeño
Portobellotaco
Hozzávalók
- 400 g portobello gomba
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 - 5 ek olaj a sütéshez
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 tk római kömény
- 1 tk őrölt füstölt paprika
- ½ tk őrölt gyömbér
- ½ tk őrölt koriandermag
- só, bors
- 340 g morzsolt konzerv kukorica
A páchoz
- 110 ml szójaszósz
- 1 ½ ek rizsecet
- ½ db lime leve
- 3 - 5 szelet friss jalapeño
- 3 ek olaj
A szószhoz
- 1 csokor koriander
- 150 g natúr kókuszjoghurt
- 2 - 3 szelet friss jalapeño
- ½ db lime leve
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
A tálaláshoz
- 12 db puha taco
- 2 db érett avokádó
- 2 db szívsaláta
- néhány szelet jalapeño
A pác összetevőit egy tepsiben vagy egy nagy, lapos tálban összekeverjük. A gombákat egy tiszta, nedves textilkendővel megtisztítjuk, és 3 mm vékony szeletekre vágjuk, majd a pácba tesszük úgy, hogy a lehető legkevésbé fedjék egymást. 15 perces pihenőidejük alatt 2-3-szor átforgatjuk, és közben elkészítjük a többi dolgot.
A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, és egy alaposan felhevített serpenyőben rövid ideig fonnyasztjuk az olajon. A csíkokra vágott paprikát is a serpenyőbe tesszük, fűszerezzük és további 5-7 percig pirítjuk. A végén beleforgatjuk a kukoricát is, lefedjük és félretesszük tálalásig.
Egy grillserpenyőt közepesen magas fokozaton felforrósítunk, beletesszük az olaj felét, és rövid idő alatt, oldalanként kb. 1 percig sütjük a gombaszeleteket.
A szósz összetevőit késes aprítóban krémes állagúra zúzzuk, a salátát pedig vékony csíkokra vágjuk. Tálalásnál a tacot közepére teszünk egy kanál kukoricás-paprikás mixet, néhány szelet gombát és avokádót, salátát, és a végén meglocsoljuk a szósszal.
Ha tetszett a portobellotaco receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!