Vegán
Hozzávalók
- 150 g köles
- 100 ml víz
- 550 ml mandulatej
- 3 ek porcukor
- 1 csipet só
- 1 db citrom leve és héja (kisebb)
- 5 ek zsemlemorzsa
A tálaláshoz
- lekvár
Hozzávalók
- 150 g köles
- 100 ml víz
- 550 ml mandulatej
- 3 ek porcukor
- 1 csipet só
- 1 db citrom leve és héja (kisebb)
- 5 ek zsemlemorzsa
A tálaláshoz
- lekvár
Azt hittétek a túrógombóc a vegánoknak csak egy álom? Egy nagy túrót! Ma már tényleg mindent, de mindent meglehet valósítani úgy, hogy a vegánok és a tejérzékenyek is tudják fogyasztani. A vegán túrógombóc kölesből van, és legalább olyan egyszerű elkészíteni, mint a legjobb túrógombócot az oldalunkról.
A kölest átmossuk. Egy lábasban a vízzel, a mandulatejjel a cukorral és egy csipet sóval lassan megfőzzük, amíg meg nem puhul. Ha elfőtte az összes levet, belerakjuk a citrom levét és héját, és addig főzzük, amíg a citrom levét is felszívta. Ekkor elzárjuk és hagyjuk kihűlni. Ezután 8 kis golyót formázunk belőle, amit legalább 20 perce hűtőbe teszünk.
A zsemlemorzsát egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk, megforgatjuk benne a gombócokat, és lekvárral tálaljuk.
Ha tetszett a vegán túrógombóc receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!