Vegán

Vegán

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

1
közepes méretű tepsihez
+
1 csomag durum lasagnetészta (tojásmentes)

A besamelhez

80 g kókuszzsír
80 g liszt
1 l szójatej
só, fehér bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
szerecsendió

A bolognai raguhoz

olaj
2 szál répa (kisebb)
4 szál zellerszár
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 púpozott tk sűrített paradicsom
250 ml vegán vörösbor
só, bors
1 csipet szárított oregánó
1 csipet szárított kaukkfű
1 csipet szárított rozmaring
1 db babérlevél
100 ml passata
1 púpozott tk keményítő
100 ml víz

A „darált húshoz”

130 g szójagranulátum
4 ek világos szójaszósz
200 ml meleg víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zé-féle vegán bolognai lasagne

Igen, jól olvassátok, ez a kaja bizony a klasszik lasagne teljesen vegán, azaz 100%-ban növényi alapanyagokból összepakolt változata, ami legalább olyan frankó, mint a húsos verzió, szóval irány a konyha, és teszteljétek mielőbb!
Kipróbáltam, jóóó lett!
21
Hirdetés

Hozzávalók

1
közepes méretű tepsihez
+
1 csomag durum lasagnetészta (tojásmentes)

A besamelhez

80 g kókuszzsír
80 g liszt
1 l szójatej
só, fehér bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
szerecsendió

A bolognai raguhoz

olaj
2 szál répa (kisebb)
4 szál zellerszár
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 púpozott tk sűrített paradicsom
250 ml vegán vörösbor
só, bors
1 csipet szárított oregánó
1 csipet szárított kaukkfű
1 csipet szárított rozmaring
1 db babérlevél
100 ml passata
1 púpozott tk keményítő
100 ml víz

A „darált húshoz”

130 g szójagranulátum
4 ek világos szójaszósz
200 ml meleg víz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A szójagranulátumot összekeverjük a többi hozzávalóval és hagyjuk állni 10 percet. 

Közben egy nagy lábasban egy kevés olajon kicsit lepirítjuk az apró kockára vágott répát és zellert, majd jöhet rá a hagyma is, és tovább pirítjuk. Ezután a vékonyra szeletelt fokhagyma következik, majd a serpenyőben helyet csinálunk a sűrített paradicsomnak, és azt is jól lepirítjuk. Ezután rárakjuk a szóját, és ismét pirítás következik. Felöntjük a borral, és hagyjuk kicsit rotyogni. Sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a fűszereket is. Hozzáadjuk a passatát és a vízzel kikevert keményítőt. Rottyan egyet, és kész is.

Zé-féle vegán bolognai lasagne

A besamelhez a kókuszolajon kicsit megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a szójatejjel, és a többi hozzávalóval együtt hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Kicsit kiolajozzuk a tepsit, és egy kevés besamel után jöhet egy réteg tészta, egy réteg bolognai ragu, majd besamel és újra tészta. Ezt addig ismételjük, amíg a tepsi meg nem telik. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások