Laktózmentes
Vega
Vegán
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 1 csomag durum lasagnetészta (tojásmentes)
A besamelhez
- 80 g kókuszzsír
- 80 g liszt
- 1 l szójatej
- só, fehér bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- szerecsendió
A bolognai raguhoz
- olaj
- 2 szál répa (kisebb)
- 4 szál zellerszár
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 púpozott tk sűrített paradicsom
- 250 ml vegán vörösbor
- só, bors
- 1 csipet szárított oregánó
- 1 csipet szárított kakukkfű
- 1 csipet szárított rozmaring
- 1 db babérlevél
- 100 ml passata
- 1 púpozott tk keményítő
- 100 ml víz
A „darált húshoz”
- 130 g szójagranulátum
- 4 ek világos szójaszósz
- 200 ml meleg víz
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 1 csomag durum lasagnetészta (tojásmentes)
A besamelhez
- 80 g kókuszzsír
- 80 g liszt
- 1 l szójatej
- só, fehér bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- szerecsendió
A bolognai raguhoz
- olaj
- 2 szál répa (kisebb)
- 4 szál zellerszár
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 púpozott tk sűrített paradicsom
- 250 ml vegán vörösbor
- só, bors
- 1 csipet szárított oregánó
- 1 csipet szárított kakukkfű
- 1 csipet szárított rozmaring
- 1 db babérlevél
- 100 ml passata
- 1 púpozott tk keményítő
- 100 ml víz
A „darált húshoz”
- 130 g szójagranulátum
- 4 ek világos szójaszósz
- 200 ml meleg víz
A szójagranulátumot összekeverjük a többi hozzávalóval és hagyjuk állni 10 percet.
Közben egy nagy lábasban egy kevés olajon kicsit lepirítjuk az apró kockára vágott répát és zellert, majd jöhet rá a hagyma is, és tovább pirítjuk. Ezután a vékonyra szeletelt fokhagyma következik, majd a serpenyőben helyet csinálunk a sűrített paradicsomnak, és azt is jól lepirítjuk. Ezután rárakjuk a szóját, és ismét pirítás következik. Felöntjük a borral, és hagyjuk kicsit rotyogni. Sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a fűszereket is. Hozzáadjuk a passatát és a vízzel kikevert keményítőt. Rottyan egyet, és kész is.
A besamelhez a kókuszolajon kicsit megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a szójatejjel, és a többi hozzávalóval együtt hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Kicsit kiolajozzuk a tepsit, és egy kevés besamel után jöhet egy réteg tészta, egy réteg bolognai ragu, majd besamel és újra tészta. Ezt addig ismételjük, amíg a tepsi meg nem telik. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a vegán bolognai lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!