Hozzávalók
- 1 fej karfiol (kb. 400 g)
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 350 g tagliatelle
- 80 g szeletelt bacon
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 0.25 db szerecsendió
- 150 - 200 ml tésztafőző víz
- 1 tk friss citromlé
- 500 g habtejszín
- 30 g reszelt parmezán
- ½ csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 1 fej karfiol (kb. 400 g)
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 350 g tagliatelle
- 80 g szeletelt bacon
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 0.25 db szerecsendió
- 150 - 200 ml tésztafőző víz
- 1 tk friss citromlé
- 500 g habtejszín
- 30 g reszelt parmezán
- ½ csokor petrezselyem
A tejszínes tagliatelle feltétjéhez a karfiolt apró rózsákra szedjük, a torzsát kis darabokra vágjuk, tepsire rakjuk, összeforgatjuk 3 evőkanál olajjal, sóval, borssal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, a főzővizet pedig félrerakjuk.
A bacont kis darabokra vágjuk, és egy serpenyőben 1 evőkanál olajon elkezdjük lepirítani. Ha elkezdi kiengedni a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót és jól lepirítjuk. Belerakjuk a karfiolt és felöntjük a tésztafőző vízzel. Meglocsoljuk a citromlével, majd hozzáadjuk a tésztát, a tejszínt és a parmezánt. Összeforraljuk és végül belekeverjük az aprított petrezselymet is.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a tejszínes tagliatelle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A tésztareceptek nem csak azért szuperek, mert egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek, de azért is imádjuk, mert nagyon sokféleképp variálhatóak. Édes vagy sós változatban is szuperek, csak a képzelet szab határt, hogyan készítitek! Ha elakadnátok, íme néhány receptötlet:
Egylábasos paradicsomos-sajtkrémes tészta
Susi és Tekergő-féle paradicsomos spagetti húsgombóccal
Brie sajtos-szárított paradicsomos besütött tészta