Hozzávalók
- 300 g sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g csicseriborsóliszt
- 40 g finomliszt
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
- 60 ml víz
- 2 ek étolaj
Hozzávalók
- 300 g sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g csicseriborsóliszt
- 40 g finomliszt
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
- 60 ml víz
- 2 ek étolaj
A répafasírt elkészítéséhez a megpucolt répákat lereszeljük és egy tálba dobjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, a kétféle lisztet és a frissen aprított petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilipelyhet és egy kevés vizet, majd alaposan elkeverjük, amíg egy formázható masszát nem kapunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk. Egy evőkanálnyit kiveszünk a répafasírt tésztájából, vizes kézzel golyót formázunk belőle, majd kilapítjuk ujjnyi vastagságú, fasírt alakúra.
Fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, tartsuk a lángot közepes fokozaton, és így süssük ki benne a fasírtokat. Oldalanként 2-3 percig sütjük, amíg szép aranybarnák lesznek.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a répafasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!