Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Hozzávalók
- 1 db padlizsán
- ½ fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db piros chili
- 1 cm-es gyömbér
- 1 ek kenőmargarin
- só, bors
- 1 db édesburgonya
- 700 ml víz
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 300 - 350 ml kókusztejszín
- 1 db lime
- 1 csokor friss koriander
A fűszerkeverékhez
- 1 rúd fahéj
- 2 tk egész szegfűszeg
- 2 db babérlevél
- 1 ek egész római kömény
- 1 ek egész kömény
- 3 ek egész koriandermag
- 7 db egész kardamom
- ízlés szerint chilipehely
- 1 db frissen reszelt szerecsendió
A tálaláshoz
- főtt jázmin rizs
Hozzávalók
- 1 db padlizsán
- ½ fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db piros chili
- 1 cm-es gyömbér
- 1 ek kenőmargarin
- só, bors
- 1 db édesburgonya
- 700 ml víz
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 300 - 350 ml kókusztejszín
- 1 db lime
- 1 csokor friss koriander
A fűszerkeverékhez
- 1 rúd fahéj
- 2 tk egész szegfűszeg
- 2 db babérlevél
- 1 ek egész római kömény
- 1 ek egész kömény
- 3 ek egész koriandermag
- 7 db egész kardamom
- ízlés szerint chilipehely
- 1 db frissen reszelt szerecsendió
A tálaláshoz
- főtt jázmin rizs
A tikka masala elkészítéséhez a padlizsán végeit levágjuk, és 3-4 cm nagyságú darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt elősütjük. A fűszereket egy száraz serpenyőben addig hevítjük, amíg illatozni nem kezdenek, ezután egy kávédarálóban lezúzzuk.
A hagymákat, a chilit és a gyömbért apróra vágjuk, a margarinon megpirítjuk, sózzuk és borsozzuk. Az édesburgonyát megtisztítjuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A hagymás alapot megszórjuk kb. 2 ek fűszerkeverékkel, belekavarjuk az édesburgonyát is, és felöntjük 500 ml vízzel, majd jöhet bele még egy csipet só. Addig főzzük, amíg félig meg nem puhul az édesburgonya, ekkor jöhet bele a padlizsán és a lecsepegtetett csicseriborsó. Ezután addig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul az édesburgonya. Ha közben nagyon elfőtte a levét, hozzáadjuk a maradék 200 ml vizet is.
A majdnem kész tikka masalába beleöntjük a kókusztejszínt, hozzáadjuk az egész lime lereszelt héját és a felének a levét is, majd 2-3 perc forralás után elzárjuk. Végül friss korianderrel megszórjuk a ragut, elkeverjük benne, és rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a vega tikka masala házi fűszerkeverékkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!