Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

4 - 5
főre
+
1 db padlizsán
½ fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ db piros chili
1 cm-es gyömbér
1 ek kenőmargarin
só, bors
1 db édesburgonya
700 ml víz
400 g konzerv csicseriborsó
300 - 350 ml kókusztejszín
1 db lime
1 csokor friss koriander

A fűszerkeverékhez

1 rúd fahéj
2 tk egész szegfűszeg
2 db babérlevél
1 ek egész római kömény
1 ek egész kömény
3 ek egész koriandermag
7 db egész kardamom
ízlés szerint chilipehely
1 db frissen reszelt szerecsendió

A tálaláshoz

főtt jázmin rizs
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Vega tikka masala házi fűszerkeverékkel

Egy szuperfűszeres curry, amiben Ti készítitek a fűszerkeveréket is! Utóbbiból érdemes tripla adagot csinálni, üvegbe tenni, így bármikor használhatjátok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 5
főre
+
1 db padlizsán
½ fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ db piros chili
1 cm-es gyömbér
1 ek kenőmargarin
só, bors
1 db édesburgonya
700 ml víz
400 g konzerv csicseriborsó
300 - 350 ml kókusztejszín
1 db lime
1 csokor friss koriander

A fűszerkeverékhez

1 rúd fahéj
2 tk egész szegfűszeg
2 db babérlevél
1 ek egész római kömény
1 ek egész kömény
3 ek egész koriandermag
7 db egész kardamom
ízlés szerint chilipehely
1 db frissen reszelt szerecsendió

A tálaláshoz

főtt jázmin rizs
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A tikka masala elkészítéséhez a padlizsán végeit levágjuk, és 3-4 cm nagyságú darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt elősütjük. A fűszereket egy száraz serpenyőben addig hevítjük, amíg illatozni nem kezdenek, ezután egy kávédarálóban lezúzzuk.

A hagymákat, a chilit és a gyömbért apróra vágjuk, a margarinon megpirítjuk, sózzuk és borsozzuk. Az édesburgonyát megtisztítjuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A hagymás alapot megszórjuk kb. 2 ek fűszerkeverékkel, belekavarjuk az édesburgonyát is, és felöntjük 500 ml vízzel, majd jöhet bele még egy csipet só. Addig főzzük, amíg félig meg nem puhul az édesburgonya, ekkor jöhet bele a padlizsán és a lecsepegtetett csicseriborsó. Ezután addig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul az édesburgonya. Ha közben nagyon elfőtte a levét, hozzáadjuk a maradék 200 ml vizet is.

A majdnem kész tikka masalába beleöntjük a kókusztejszínt, hozzáadjuk az egész lime lereszelt héját és a felének a levét is, majd 2-3 perc forralás után elzárjuk. Végül friss korianderrel megszórjuk a ragut, elkeverjük benne, és rizzsel tálaljuk.

Vega tikka masala házi fűszerkeverékkel
Vega tikka masala házi fűszerkeverékkel

Ha tetszett a vega tikka masala házi fűszerkeverékkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?