Hozzávalók
- 30 g friss petrezselyem
- 30 g friss koriander
- 30 g friss bazsalikom
- ½ fej lila hagyma (40g)
- 1 mk almaecet
- ½ db citrom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- olívaolaj
A tetejére
- 1 csipet durva só
Hozzávalók
- 30 g friss petrezselyem
- 30 g friss koriander
- 30 g friss bazsalikom
- ½ fej lila hagyma (40g)
- 1 mk almaecet
- ½ db citrom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- olívaolaj
A tetejére
- 1 csipet durva só
A chimichurrihoz először a petrezselymet, a koriandert és a bazsalikomot felaprítjuk, a lila hagymát apró kockákra vágjuk, és mindent egy tálba teszünk. Meglocsoljuk az almaecettel, ráfacsarjuk a citrom levét, ráreszeljük a héját, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, és az egészet összekeverjük. Felöntjük annyi olívaolajjal, ami éppen ellepi, és egy kis üvegcsébe töltjük. A tetejét megszórjuk durva sóval. Ilyen pofonegyszerű, viszont a sülteket egy egészen más dimenzióba emeli ez az ízbomba. Jól záródó üvegben, hűtőben hetekig eláll, úgyhogy érdemes egy nagyobb adagot készíteni a grill szezon elején.
Elkészítési idő: 5 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több chimichurris kaja:
Fűszeres csirkecomb chimichurrival és grillezett szívsalátával
Padlizsánfasírt ütős chimichurri mártással