Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A halhoz

2 db citrom
2 gerezd fokhagyma
3 cm-es gyömbér
só, bors
4 ek olívaolaj
2 egész ALDI ALMARE SEAFOOD pisztráng
1 csokor friss petrezselyem

A salátához

250 g shiitake gomba
250 g barna csiperkegomba
250 g laskagomba
4 - 6 ek olívaolaj
3 - 4 ág friss kakukkfű
só, bors
2 gerezd fokhagyma
0.25 db szerecsendió
100 g friss bébispenót
50 g vaj
1 tk citromlé
100 g főtt köles
40 g kéksajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Tökéletes grillezett pisztráng salátával

Megfogadtam, hogy ezen a nyáron még több grillhalat fogok készíteni, és erre biztatlak titeket is! Csodás ízeket hoz elő a halból a kinti sütés, amit a sült gombás sali vitathatatlanul feldob.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A halhoz

2 db citrom
2 gerezd fokhagyma
3 cm-es gyömbér
só, bors
4 ek olívaolaj
2 egész ALDI ALMARE SEAFOOD pisztráng
1 csokor friss petrezselyem

A salátához

250 g shiitake gomba
250 g barna csiperkegomba
250 g laskagomba
4 - 6 ek olívaolaj
3 - 4 ág friss kakukkfű
só, bors
2 gerezd fokhagyma
0.25 db szerecsendió
100 g friss bébispenót
50 g vaj
1 tk citromlé
100 g főtt köles
40 g kéksajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A halpáchoz egy nagy tálba reszeljük az egyik citrom héját, a fokhagymát és a gyömbért, majd összekeverjük fél citrom levével, sóval, borssal és az olívaolajjal. A másik citromot felkarikázzuk. A halba belemasszírozzuk a pácot, belerakjuk a citromszeleteket, és hagyjuk egy kicsit állni benne.

grillezett pisztráng fázis

A salátához a gombákat nagyobb darabokra tépkedjük, vagy vágjuk, és összekeverjük 2-3 evőkanál olajjal. Vaslapon elkezdjük magas hőmérsékleten pirítani. Megszórjuk a kakukkfűvel, és ha már megpirult, sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk egy nagy keverőtálba. 

A halat egy sütőpapírral bélelt alutálcára tesszük, berakjuk a 180-200 fokos grille, és lezárjuk. 20-25 perc alatt el is készül. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. A citromkarikákat kivesszük a grillezett pisztrángból, mert ha benne marad, akkor keserű lehet tőle az íze.

Egy kisebb lábasban 2-3 evőkanál olajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, és belekeverjük a spenótot. Ha összeesett a spenót, levesszük a tűzről. Belekeverjük a vajat, a citromlevet, a kölest és a megpirult gombákat is.

A halat a gombás salival tálaljuk. Ha szeretitek, egy kevés kéksajtot is morzsolhattok rá.

  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: kb. 35 perc
  • Összesen: kb. 65 perc
grillezett pisztráng
Grillezett pisztráng

Ha tetszett a tökéletes grillezett pisztráng receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a halas receptek is érdekelhetnek:

Halas-cukkinis pierogi

Fogas Orly módra

Zé-féle halas szendvics

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?