Hozzávalók
- 200 g bulgur
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 0.25 db friss szerecsendió
- 100 g friss bébispenót
- 1 ek friss citromlé
- 200 ml habtejszín
A halhoz
- 2 db kb. 150 g-os bőrös lazacszelet
- só, bors
- 0.25 db citrom leve
- olívaolaj
Hozzávalók
- 200 g bulgur
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 0.25 db friss szerecsendió
- 100 g friss bébispenót
- 1 ek friss citromlé
- 200 ml habtejszín
A halhoz
- 2 db kb. 150 g-os bőrös lazacszelet
- só, bors
- 0.25 db citrom leve
- olívaolaj
A grillezett lazac tejszínes-spenótos bulgurral elkészítéséhez a bulgurt átmossuk, és bő, sós vízben 15 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
A halat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés citromlével, és egy serpenyőben, magas hőmérsékleten, bőrrel lefelé elkezdjük sütni egy kevés olívaolajon. Ha megsült a bőr, megfordítjuk a szeletet, és közepes hőfokon sütjük tovább, attól függően, hogy mennyire szeretjük átsütve. 5-7 perc kell neki.
A körethez egy serpenyőben az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, fűszerezzük, és rádobjuk a spenótot. Ha összeesett, belekeverjük a bulgurt, meglocsoljuk a citromlével, és felöntjük a tejszínnel. 2-3 percig forraljuk, majd a lazaccal tálaljuk.
Ha tetszett a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több lazac:
Grillezett lazac paradicsomos raguval
Lazacos-spenótos édesburgonya-püré
Lazac céklás-tökmagos salátával