Hozzávalók
- kb. 15 szelet bacon (kb. 200 g)
- 1 db zsemle
- 1.25 kg darált sertéshús
- só
- ½ tk őrölt bors
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- 1 fej hagyma
- ½ tk őrölt kömény
- 3 tk pirospaprika
- 2 tk szárított majoranna
- 2 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- kb. 15 db sajtkorong
- 50 g fagyasztott zöldborsó
- 0.25 db piros kaliforniai paprika
A rizshez
- kb. 250 g rizs
- só
- 1 csokor petrezselyem
Baconbe göngyölt, sajttal és zöldségekkel töltött Stefánia
Hozzávalók
- kb. 15 szelet bacon (kb. 200 g)
- 1 db zsemle
- 1.25 kg darált sertéshús
- só
- ½ tk őrölt bors
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- 1 fej hagyma
- ½ tk őrölt kömény
- 3 tk pirospaprika
- 2 tk szárított majoranna
- 2 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- kb. 15 db sajtkorong
- 50 g fagyasztott zöldborsó
- 0.25 db piros kaliforniai paprika
A rizshez
- kb. 250 g rizs
- só
- 1 csokor petrezselyem
A baconbe göngyölt, sajttal és zöldségekkel töltött Stefánia elkészítéséhez a baconszeletekkel kibéleljük a sütőformát úgy, hogy oldalt kilógjanak abból, hogy majd a húst beboríthassuk vele (én egy 30×10 cm-es loaf formát használtam).
A zsemlét vízbe áztatjuk, a húst egy keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a fokhagyma-granulátumot. Mehet bele a nagyon finomra vágott hagyma, a kömény, a pirospaprika és a majoranna, majd beleütjük a tojást. A petrezselymet felaprítjuk, és a húsos masszához keverjük a kinyomkodott zsemlével együtt, majd alaposan összedolgozzuk.
A baconre tesszük a hús kb. felét, elegyengetjük, majd a közepébe felsorakoztatjuk a sajtkorongokat. A sajtkorongok egyik oldala mellé szórjuk a zöldborsót, a másik oldal mellé pedig az apró kockákra vágott kaliforniai paprikát.
A megmaradt hússal befedjük a sajtkorongokat és a zöldségeket. Elegyengetjük a hús tetejét, majd ráhajtjuk a bacont. Megszurkáljuk egy villával, lefedjük alufóliával, és 160 fokra melegített sütőben 80 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, leöntjük róla a vizet, amit engedett a hús, és 190 fokon további 15 percig sütjük. Ismét kivesszük a sütőből, és egy tepsit teszünk a sütőforma tetejére, majd egy határozott mozdulattal átfordítjuk, hogy a hús a tepsiben landoljon. Grill funkcióra tesszük a sütőt, és 200-220 fokon további kb. 5 percig sütjük, amíg a bacon szépen meg nem pirul.
A rizst elkészítjük, majd megszórjuk friss petrezselyemmel.
A húst hagyjuk kicsit hűlni, majd felszeleteljük, és a rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: 120 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több Stefánia:
Spenóttal és sonkával töltött Stefánia vagdalt
Sonkás-tormás Stefánia-vagdalt kalácsszendvicsben
Stefánia vagdalt, az örök klasszikus