Hirdetés

Baconbe göngyölt, sajttal és zöldségekkel töltött Stefánia

Hozzávalók

6
főre
+
kb. 15 szelet bacon (kb. 200 g)
1 db zsemle
1.25 kg darált sertéshús
½ tk őrölt bors
2 tk fokhagyma-granulátum
1 fej hagyma
½ tk őrölt kömény
3 tk pirospaprika
2 tk szárított majoranna
2 db tojás
1 csokor petrezselyem
kb. 15 db sajtkorong
50 g fagyasztott zöldborsó
0.25 db piros kaliforniai paprika

A rizshez

kb. 250 g rizs
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Baconbe göngyölt, sajttal és zöldségekkel töltött Stefánia

A klasszikus Stefánia már önmagában egy szuper étel, de most a tojást lecseréltem sajtra és némi zöldségre, majd az egészet, hogy meg ne fázzon, “bacongúnyába” csomagoltam. Mit ne mondjak, jó döntés volt!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+
kb. 15 szelet bacon (kb. 200 g)
1 db zsemle
1.25 kg darált sertéshús
½ tk őrölt bors
2 tk fokhagyma-granulátum
1 fej hagyma
½ tk őrölt kömény
3 tk pirospaprika
2 tk szárított majoranna
2 db tojás
1 csokor petrezselyem
kb. 15 db sajtkorong
50 g fagyasztott zöldborsó
0.25 db piros kaliforniai paprika

A rizshez

kb. 250 g rizs
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A baconbe göngyölt, sajttal és zöldségekkel töltött Stefánia elkészítéséhez a baconszeletekkel kibéleljük a sütőformát úgy, hogy oldalt kilógjanak abból, hogy majd a húst beboríthassuk vele (én egy 30×10 cm-es loaf formát használtam). 

A zsemlét vízbe áztatjuk, a húst egy keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a fokhagyma-granulátumot. Mehet bele a nagyon finomra vágott hagyma, a kömény, a pirospaprika és a majoranna, majd beleütjük a tojást. A petrezselymet felaprítjuk, és a húsos masszához keverjük a kinyomkodott zsemlével együtt, majd alaposan összedolgozzuk.  

A baconre tesszük a hús kb. felét, elegyengetjük, majd a közepébe felsorakoztatjuk a sajtkorongokat. A sajtkorongok egyik oldala mellé szórjuk a zöldborsót, a másik oldal mellé pedig az apró kockákra vágott kaliforniai paprikát. 

A megmaradt hússal befedjük a sajtkorongokat és a zöldségeket. Elegyengetjük a hús tetejét, majd ráhajtjuk a bacont. Megszurkáljuk egy villával, lefedjük alufóliával, és 160 fokra melegített sütőben 80 percig sütjük. 

Kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, leöntjük róla a vizet, amit engedett a hús, és 190 fokon további 15 percig sütjük. Ismét kivesszük a sütőből, és egy tepsit teszünk a sütőforma tetejére, majd egy határozott mozdulattal átfordítjuk, hogy a hús a tepsiben landoljon. Grill funkcióra tesszük a sütőt, és 200-220 fokon további kb. 5 percig sütjük, amíg a bacon szépen meg nem pirul.

A rizst elkészítjük, majd megszórjuk friss petrezselyemmel. 

A húst hagyjuk kicsit hűlni, majd felszeleteljük, és a rizzsel tálaljuk.

Baconbe göngyölt, sajttal és zöldségekkel töltött Stefánia
Baconbe göngyölt, sajttal és zöldségekkel töltött Stefánia

Elkészítési idő: 120 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több Stefánia:

Spenóttal és sonkával töltött Stefánia vagdalt
Sonkás-tormás Stefánia-vagdalt kalácsszendvicsben
Stefánia vagdalt, az örök klasszikus

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?