Hozzávalók
- 3 db érett őszibarack
- olívaolaj a sütéshez
- 500 g csirkemellfilé
- ½ tk só
- fél mk bors
- 1 fej lilahagyma
- 1 tk őrölt rozmaring
- 2 ek almaecet
- 100 g méz
- 2 tk dijoni mustár
Barackos csirkemell, mézesen, rozmaringosan
Hozzávalók
- 3 db érett őszibarack
- olívaolaj a sütéshez
- 500 g csirkemellfilé
- ½ tk só
- fél mk bors
- 1 fej lilahagyma
- 1 tk őrölt rozmaring
- 2 ek almaecet
- 100 g méz
- 2 tk dijoni mustár
Hogyan készül ez az isteni finomság?
Az őszibarackot kimagozzuk és felkockázzuk. A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. Alufóliába bugyoláljuk, hogy melegen tartsuk. Ugyanebben a serpenyőben olívaolajon megfonnyasztjuk a kockákra vágott lilahagymát a rozmaringgal, hozzáadjuk az almacetet, mézet, mustárt, majd az őszibarackot és addig főzzük, amíg a barack megpuhul. A csirkéket visszarakjuk a serpenyőbe, kicsit locsolgatjuk a fűszeres szafttal és összemelegítjük. Jázmin rizzsel tálaljuk.
Hogyan lehet még tökéletesebb?
A barackokat körülbelül vágjuk 1×1 centiméteres darabokra. Az a legjobb, ha az összes egyforma méretű lesz.
A csirkemelleket pirítsuk aranybarnára, ami körülbelül 5-7 perc, de ez függ a csirkemell vastagságától.
Ha nincs otthon, akár sima ecettel is elkészíthetjük, de érdemes beszerezni egy üveg almaecetet is. 🙂