Hozzávalók
A rántott karajhoz
- 800 ml tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- 2 tk mustár
- 4 szelet csontos karaj
- só, bors
- 60 g liszt
- 2 db tojás
- 60 g zsemlemorzsa
A sült krumplihoz
- 400 g sütni való krumpli
- bő olaj a sütéshez
Hozzávalók
A rántott karajhoz
- 800 ml tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- 2 tk mustár
- 4 szelet csontos karaj
- só, bors
- 60 g liszt
- 2 db tojás
- 60 g zsemlemorzsa
A sült krumplihoz
- 400 g sütni való krumpli
- bő olaj a sütéshez
A tejet felforraljuk a roppantott fokhagymával, a kakukkfűvel és a mustárral. Ha felforrt, hagyjuk kihűlni. A húst kissé kiklopfoljuk, majd az aromatizált tejbe tesszük legalább 3 órára, de akár egy egész éjszakát is benne lehet.
Ezután kivesszük a húst a tejből, szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk és bepanírozzuk. Először a lisztbe, aztán a felvert tojásba, majd végül a zsemlemorzsába forgatjuk és félretesszük.
A krumplit megpucoljuk és hasábokra vágjuk, majd kb. 170 fokos olajban aranybarnára sütjük. A krumplikat kiszedjük az olajból és leitatjuk róla a felesleges olajat. A húst ugyanabban az olajban, 3-4 perc alatt szintén aranybarnára sütjük, és ezt is konyhai papírtörlőre szedjük, majd tetszőleges savanyúsággal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pácolás, pihentetés: 180 perc
- Összesen: 210 perc
Ha tetszett a csontos rántott karaj hasábkrumplival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Megannyi rántott, mert rántva minden jobb:
Corn flakes bundás csirke csicsókás salátával