Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 4 ek olaj
- ½ fej karfiol (250 g)
- 200 g reszelt gouda sajt
A besamelhez
- 40 g vaj
- 40 g liszt
- 400 ml tej
- só, bors
- 0.25 db frissen reszelt szerecsendió
A tálaláshoz
- főtt rizs
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 4 ek olaj
- ½ fej karfiol (250 g)
- 200 g reszelt gouda sajt
A besamelhez
- 40 g vaj
- 40 g liszt
- 400 ml tej
- só, bors
- 0.25 db frissen reszelt szerecsendió
A tálaláshoz
- főtt rizs
Dubarry csirkemell – ez aztán egy igazi kedvenc. A csirkemellet egyforma vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 2 ek olajon egy közepesen magas serpenyőben, oldalanként 3 perc alatt körbepirítjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, összeforgatjuk 2 ek olajjal, sózzuk, borsozzuk, tepsire rakjuk, és 200 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg a karfiol sül, a besamelhez a vajat egy gyorsforralóban közepes lángon felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet, felöntjük a tejjel, és kevergetve csomómentesre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval fűszerezzük.
A csirkemellszeleteket egy tepsire rakjuk, rápakoljuk a sült karfiolt, rárakjuk a besamelt, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Főtt rizzsel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a Dubarry csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!